KØB PLUS!

Andreas Karker: Derfor bør Vilhelmsen skifte ministerium

Kommentar: Køkkenbords-interviewet er et gigantisk selvmål af den nye SF-formand

Der er tre hovedgrupper af politiske brølere: 1: Den slags, hvor man er til grin i et par dage, og så er det gået i glemmebogen. 2: Den slags, hvor man overlever, men hvor bommerten klæber til en i lang tid og gør livet meget besværligt for en. 3: Den slags hvor man må gå af.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsens interview i Kjerteminde Avis hører til kategori 2.

Der er tale om et gigantisk selvmål af den nye SF-formand. Og BT erfarer da også, at hendes brøler var et emne på et møde for Socialdemokraternes topministre torsdag eftermiddag. Her blev der rystet meget kraftigt på hovedet.

Ligegyldigt hvor meget hun undskylder sig med uklare formuleringer – hvilket også er noget pjat: Formuleringerne var knivskarpe – vil mange nok alligevel mene, at det, hun sagde i interviewet, nok er hendes virkelige mening. Bl.a. de mange erhvervsfolk hun skal mødes med fremover, som derfor berettiget vil betragte deres minister med stor skepsis.

Hvad var det, Annette Vilhelmsen sagde?

1: ’De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering.’

2: ’Hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes.’

3: Hun talte også positivt om at forlænge dagpengeperioden for folk, der er i uddannelse, hvilket er helt imod regeringsgrundlaget.

Det kontroversielle interview foregik ved Vilhelmsens eget spisebord hjemme i Kerteminde, og den udsendte lokalreporter er selv SFer fra Vilhelmsens egen fynske partiforening.

Det er ubegribeligt, at Vilhelmsen ikke selv kan se, at det er vanvid at beskylde hele sit eget ressortområde for bevidst at modarbejde regeringens politik. Desuden er det stik imod regeringens chefstrategers politik, som netop går ud på at skabe vækst i samarbejde med erhvervslivet.

Det kan også undre, at alarmknapperne ikke blinker hos Vilhelmsen og hendes tre spindoktorer, der koster skatteyderne 2,5 mio. kr. årligt, når både Ekstra Bladet og TV2 ringer op flere dage senere for at snakke om et interview i et af landets mindste medier. I disse interview gentager Vilhelmsen oven i købet sine påstande, hvilket gør dem svære at løbe fra.

Det prøver hun så alligevel i en pressemeddelelse onsdag:

’Mine udtalelser om årsagen til lav vækst og arbejdsløshed var desværre uklare. Jeg vil gerne understrege, at vi i regeringen har godt samarbejde med erhvervslivet og mange dygtige virksomheder.’

Hun undskylder sig også med at være ’ny’ og ’frustreret’.

Men det er et meget mærkeligt forløb, hvor Vilhelmsen først profilerer sig som rød i formandsvalget, falder helt ned som et lam efter et flere dage langt møde med Thorning, Corydon og Vestager på Marienborg, derefter slet ikke profilerer sig overhovedet i lang tid, og så pludselig smider en bombe.

Man kan næsten kun slutte, at det var hendes egne inderste tanker der fik frit løb hjemme ved køkkenbordet. Og så bør hun nok skifte ministerium, så snart lejligheden byder sig.

Din kommentar

Kommentarer

Wilhelmsen er nu partiformand og valgte interessant ministerium!

Skrevet af Peter Christensen, Torsdag den 24. januar 2013, 13:10

Derudover:

"2: ’Hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes."

Men det er jo heller ikke aktuelt, vel?!
Jeg mener, med masser der lyver for at modtage sygedagpenge, kt.hj. flexjob-kroner etc., ser alle jo netop ikke på fællesskabets interesser, vel?! Hvorfor skulle erhvervslivet betale for det?

Hun er jo ikke helt gal på den.

Skrevet af Kurt Olsen, Torsdag den 24. januar 2013, 12:35

Hun har jo langt hen af vejen ret. Erhvervslivet klager og piver men er jo for en stor del en flok snyltere der vrider og drejer sig for at undgå at betale skat. Havde virksomhederne en god skattemoral og alle betalte deres ville der sikkert være råd til skattelettelser for dem, men de små betaler alt for meget for at de store kan slippe.

skifte job

Skrevet af poul andersen, Torsdag den 24. januar 2013, 07:57

skulle aldrig have været minister, det er helt til grin at den dame
er sat til at være minister, men sådan er det her til lands, folk med
store talenter, gode lederevner o.s.v har ikke en chance for at få
den slags arbejde, det er altid de ukvalificerede der kommer til.

Skifte ministerium?

Skrevet af Carsten Nielsen, Onsdag den 23. januar 2013, 08:37

Med alt ovenstående in mente, må det være mere på sin plads at skifte job, for det nuværende er hun ikke så forfærdelig god til.

Igen igen

Skrevet af Renè, Mandag den 21. januar 2013, 09:11

Det er nu mere ved at være reglen end undtagelsen, at der siges noget fornuftigt/relevant på borgen.

home is best

Skrevet af hansi, Mandag den 21. januar 2013, 07:26

hvad dka hun så blive? -bare hun lader lovgivningen være i fred, spiller det ingen rolle hvor hun er! det bedste ville naturligtvis have været hvis hun var blevet hjemme!

Uden uddannelse, så bliv politiker!

Skrevet af Kc, Søndag den 20. januar 2013, 17:19

Jeg kan kun igen, igen og igen påpege, at vi i dette land bør indføre
en uddannelse specielt for kommende politikere.

Gang på gang ser vi folk sat på ministerposter uden at være ordentligt klædt på til opgaven.

Man må spørge sig selv og andre, hvorfor landets vigtigste poster er besat af folk uden uddannelse og uden relevant erhvervserfaring.

Ingen andre steder får man job uden uddannelse!

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza , Søndag den 20. januar 2013, 12:24

Allan Andersen. Danmark har overhovedet ikke gjort mit land rigere, tværtimod. Det er vidst dig der skal gå skolen om igen, du har vidst ikke hørt efter i timen... Som sagt er der korruption i alle lande, min pointe er at danmark ikke stå ved det og slet ikke gør noget ved det, der skal jeg så hilse og sige at det gør de i mit land (Brasilien)!! Og forresten, ved ikke om du har børn selv, men det er ikke noget med sagen at gøre, du har vidst ingen forståelse. - Jeg efterlader ikke mit barn i danmark og tro mig, så snart jeg har fået mit barn hjem, så skrider jeg for det her diskriminerende land, fri få hånd, trusler og hvad i dansker nu har imod andre ind jer selv. Få dog noget empati! Du er en mand man kun kalde en racist. Jeg er ikke født eller opvokset her, om du kan læse min kommentar eller ej, er ikke mit problem, hvis jeg skrev det på mit sprog vil du ingen gang kunne komme igennem det første ord!!!! - Du kender ikke til reglerne overhovedet i Brasilien åbenbart, så her kan jeg lige fortælle, at hvis mit barn eller andre børn blev misbrugt i sin børnehave, ville de ikke blive fjernet fra sin mor, tværtimod...Børne og forældrene vil ikke betale prisen, men staten i Brasilien vil gå en og give en form for støtte og et behandlings tilbud!!

Efterlad din soc. ydelse i DK, tak

Skrevet af Peter Christensen, Torsdag den 24. januar 2013, 14:13