Den kvinde, der er omdrejningspunktet i Karsten Rees sigtelse for menneskehandel, begyndte allerede at arbejde for milliardæren, mens hun boede i sit hjemland Kenya.

Karsten Ree overtog i 2012 luksusresortet Karen Blixen Camp i vildtreservatet Masai Mara i Kenya. Her arbejdede kvinden V i køkkenet. Kort efter blev hun som den første udvalgt til et udvekslingsprogram mellem rigmandens safariparker i henholdsvis Danmark og Kenya.

Det bekræfter direktøren for Ree Safaripark i Ebeltoft, hvor V i marts 2013 begyndte at arbejde.

- Den første person, der indgik i den her udvekslingsaftale var V. (Navn udeladt, red.) Hun var i køkkenet i Karen Blixen Camp, og den primære årsag til, at vi valgte hende, var, at vi havde et ret stort behov for at få hævet standarden i køkkenet dernede, siger direktør Jesper Stagegaard.

Tirsdag kom det frem, at Nordsjællands Politi har sigtet rigmanden Karsten Ree for menneskehandel. Stridens kerne er en yngre kvinde fra Kenya, som han angiveligt hentede til til Danmark.

TV 2 erfarer, at det er Center mod Menneskehandel, der hører under Socialministeriet, der har vurderet, at Karsten Ree har været involveret i menneskehandel.

Stridens kerne

Den samme kvinde har tidligere været stridens kerne i en del af den offentlige mudderkastning mellem Karsten Ree og hans tidligere ven, byggematadoren og konsul Axel Juhl-Jørgensen. Blandt andet opfordrede Axel Juhl-Jørgensen per mail i begyndelsen af december sidste år Karsten Ree til at betale kvinden 45.000 kr. En mail, der senere blev offentliggjort.

- Hvornår betaler du V, som du hentede hjem fra Kenya, de 45.000, du skylder hende for sex, madlavning og rengøring? Det er ikke i orden, skrev Axel Juhl-Jørgensen dengang.

Tirsdag bekræftede Axel Juhl-Jørgensen over for BT, at der er tale om den samme kvinde, og at han både mundtligt og skriftligt har opfordret Karsten Ree til at afregne med kvinden.

De 45.000 kr. skulle være fremkommet som tre månedslønninger à 15.000 kr. til den unge afrikaner, der angiveligt opholdt sig privat hos Karsten Ree i hans Strandvejs-villa i Vedbæk, før hun i marts 2013 begyndte arbejdet i safariparken i Ebeltoft.

Direktør Jesper Stagegaard fortæller, at kvinden var i Danmark, nogle måneder, før hun begyndte at arbejde i safariparken. Hun ankom til Danmark i slutningen af 2012, bekræfter han.

- Hun begynder, da hun får opholds- og arbejdstilladelsen fra myndighederne. Det er i marts 2013. Det var meningen, at hun skulle begynde prompte, men det måtte hun ikke, før arbejdstilladelsen var der.

Noget gik galt

Da kvinden begyndte arbejdet i Ree Safaripark, var der tilsyneladende noget galt. Hun ‘gik helt i sort’ og trivedes ikke, så Jesper Stagegaard valgte til sidst at ophæve kontrakten.

- Hun var på tværs af alt, og det tog pusten fra hendes kolleger. Hun havde en periode, hvor hun nægtede at tage føde til sig. Efter adskillige advarsler og forsøg på at få hende til at spise, hvor hun også havde været forbi hospitalet, så jeg ingen anden udvej end at ophæve kontrakten med hende, siger Jesper Stagegaard, der understreger, at det var ham og ikke Karsten Ree, der besluttede at ophæve kontrakten.

- Det er sådan, at når kontrakten ophæves, så forsvinder grundlaget for arbejds- og opholdstilladelsen. Udover at hun skal have sin løn, så er vi også forpligtet til at sørge for en billet hjem til Kenya. Så jeg erhvervede en billet, men den valgte hun ikke at bruge, og vi har ikke set noget til hende siden, fortæller direktøren for den populære safaripark på Djursland.

Han kalder det for en sindssygt svær og træls situation og fortæller, at medarbejderne er chokerede over den seneste udvikling i sagen.

Det var i går ikke muligt for BT at komme i kontakt med Karsten Ree. Tidligere har han overfor tv2.dk afvist, at sigtelsen skulle have noget på sig.

- Det er modbydeligt og morbidt, det er anmeldt i affekt, og det er en vendetta for at skade mig, mere er der ikke at sige om det. Det er ikke rart, det er ulykkeligt, det har ikke rod i virkeligheden, det er en modbydelig løgn, sagde Karsten Ree tidligere på ugen.