Få styr på begivenheder, datoer og dagenes navne i denne oversigt over påskedagene.

I dag markerer vi først og fremmest påsken med farvede æg, små gule kyllinger og pjuskede påskeharer. Smukke blomsterdekorationer kan også gøre det ud for påskepynt, mener havemanden Claus Dalby, som elsker at markere de skiftende årstider. Men påsken er også en fortælling om et drama på liv og død.

Det kræver lidt hjernegymnastik at finde datoen for de forskellige fridage. Påskedag defineres som den første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn og falder altså mellem 22. marts og 25. april. I beskrivelsen af de enkelte dage, kan du se de præcise datoer.

Palmesøndag:

Påsken indledes med palmesøndag. De fire evangelier, vi kender fra biblen, fortæller alle, hvordan Jesus palmesøndag red ind i Jerusalem og blev hyldet som en konge. Langs vejen stod folk og viftede med palmegrene for at hilse frelseren velkommen, og det er den beskrivelse, som har givet dagen sit navn.

Skærtorsdag:

Skærtorsdag begynder begivenhederne i den kristne påske at tage fart. Det er her Jesus indtog den sidste nadver sammen med sine disciple. Under måltidet forudså han, at han vil blive både forrådt og fornægtet af sine nærmeste, og allerede få timer senere fik han ret i sine forudsigelser.


Langfredag:

Langfredag er stadig en national sørgedag, hvor alle offentlige bygninger flager på halv stang i overensstemmelse med flagreglerne. Det sker for at markere de lidelser, Jesus måtte gennemgå, da han først blev dømt til døden og senere døde på korset.

Påskedag:

Påskedag er ikke bare påskens vigtigste dag, men den dag hele kristendommen bygger på. Det er dagen, vi fejrer Jesus' opstandelse fra de døde. Når det er sagt, var der faktisk ingen, som så Jesus påskedag. Kvinderne fandt kun en tom grav. Det er først 2. påskedag, den genopstandne Jesus viser sig for sine disciple.

Denne artikel blev oprindeligt bragt hos Hjemmet.