Advarer om julekaos: Vildt vejr kan lukke broer juleaftensdag

Kør hjem til jul 23. december, opfordrer TV2 Vejret. Vindstød af stormstyrke kan lukke både Storebæltsbroen og Øresundsbroen juleaftensdag om morgenen.

Dårlig timing. Simpelthen bare dårlig timing. Så enkelt kan metrolog ved TV2s Vejrcenter, Thomas Mørk, betegne den vejrsituation, der potentielt kan lamme juletrafikken på det værst tænkelige tidspunkt: på tirsdag - juleaftens dag om morgenen.

Det bliver nemlig meget blæsende fra en stik sydlig retning. Fra morgenstunden den 24. kan det give vindstød af stormstyrke på tværs af både Storebælts- og Øresundsbroen.

- Det er meget kritisk. Skal man på tværs af landet og over større broer, skal man være opmærksom på, at vejret kan give anledning til forstyrrelser. Hvis denne prognose holder stik, kan man risikere nogle kortvarige lukninger af Storebæltsbroen, siger Thomas Mørk.

Det er broerne selv, der sætter grænserne for hvornår trafikken bliver indstillet, men det skal være storm, før det sker, forklarer Thomas Mørk. Han er klar over, at tidspunktet for blæsevejret kan få alvorlige konsekvenser for, om de julerejsende danskere når frem i tide.

- Blæsevejret bliver værst om morgenen, så det er rigtig dårlig timing, siger metrologen.

- Den 23. december holder blæsevejret sig ved den jyske vestkyst så kør den 23., hvis den kan lade sig gøre, opfordrer han.

Al snak om hvid jul er aflyst, siger Thomas Mørk. Til gengæld kan det drilske julevejr også komme i vejen, når danskerne drager mod kirkeklokkerne sidst på eftermiddagen juleaften. Hele landet bliver ramt af regnvejr den 24. december om eftermiddagen. Og med et lurende blæsevejr kan det give slagregn med barsk vind fra siden. Det bliver derfor ikke helt nemt at holde paraplyerne på vej til julegudstjeneste, forklarer Thomas Mørk.

Til gengæld bliver det ligesom de seneste dage ikke særligt koldt, og regnen stilner da også af i løbet af aftenen.

TV2 Vejrets prognoser for 1. juledag melder ligeledes om regn i landets østlige dele og en smule vind i hele landet. Julefrokosterne

2. juledag ser heller ikke ud til at komme i fare. Der er endda chance for lidt sol mod vest.

Endelig går TV2 Vejrets forsigtige bud på vejret Nytårsaften igen på blæst og dermed dårligt raket-vejr.

Læs også: