Har du set en ulv, eller ved du noget andet om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Der ventede et chokerende syn, da fåreavler Åse Svendsen og hendes mand torsdag formiddag skulle ud på marken for at flytte dyrene.

Endnu engang var fåreflokken blevet angrebet, og et af dyrene lå livløst på jorden - bidt til døde.

»Jeg tænker 'åh nej', da jeg ser, der ligger et dødt får. Fåret ligger på ryggen, og hele maven og bagpartiet er ædt,« siger Åse Svenden til BT.

Fåreavleren fra Hedelam ved Skærbæk mener, at en ulv kan have dræbt fåret. Og er det tilfældet, kan hun få 1.000 kroner i erstatning af Naturstyrelsen.

Hun ringede således til styrelsen, der sendte en vildtkonsulent, som på stedet gennemførte en obduktion.

Men Bent Rasmussen, skovrider ved Naturstyrelsen, deler ikke nødvendigvis fåreavlerens opfattelse af, at en ulv har dræbt fåret.

Den konklusion er Åse Svendsen langt fra tilfreds med.

Åse Svendsen med hende vogterhunde. Foto fra Facebooksiden Hedelam 
Åse Svendsen med hende vogterhunde. Foto fra Facebooksiden Hedelam 
Vis mere

Det har ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Naturstyrelsen. Men til JydskeVestkysten siger skovrider Bent Rasmussen, at der i en længere periode ikke har været tegn på, at der skulle bo ulve i området.

Derimod kan der være tale om, at en ulv holder til i Midtjylland eller syd for grænsen. Det er ikke ualmindeligt, at ulve traver op mod 70 kilometer på en nat, oplyser skovrideren til JydskeVestkysten.

»Vi følger det meget tæt, og vores vurdering er, at ulven i en lang periode enten ikke har været i Sydjylland eller kun i begrænset omfang,« siger skovrider Bent Rasmussen.

Fåreavler Åse Svendsen er lodret uenig i vurderingen fra Bent Rasmussen. Flere gange tidligere har hun oplevet, at hendes får et blevet angrebet. Og hun oplever samtidig, at det er alt for vanskeligt at få udbetalt erstatningen på 1.000 kroner, når et får er blevet dræbt.

»13 gange har Naturstyrelsen konkluderet, at det var en ulv, der havde slået mit får ihjel. Det er kun cirka hver femte gang, at de har konkluderet det i forhold til, hvor ofte det er sket,« siger Åse Svendsen og fortsætter:

»Når jeg finder et dødt får, der er dræbt af en ulv, så er det første, jeg gør, at ringe til Naturstyrelsen, da de skal komme hurtigt ud. Jeg begynder også med det samme at tænke over, hvad vildtkonsulenten vil bruge af argumenter for at sige, det ikke er en ulv, der har været på spil. Jeg synes, det er langt ude, at jeg er offeret, og det er mig, der har bevisbyrden«.

Skovrider Bent Rasmussen understreger over for JydskeVestkysten, at der i denne sag er tale om en vurdering af, hvorvidt en ulv har været på spil eller ej. Han kan således ikke med sikkerhed konkludere, at det ikke var en ulv, der angreb Åse Svendsens får.

Det senest registrerede ulveangreb fandt sted tilbage i oktober 2015, ifølge JydskeVestkysten. Men Åse Svendsen er fortsat bekymret.

Hun mener, at en ulv så sent som i december 2016 dræbte et af hendes får. Hun hævder også, at hun dagligt hører ulvehyl.

Af samme grund har hun anskaffet sig tre vogterhunde.

Har du set en ulv, eller ved du noget andet om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.