19-årige Amani er årets danske superstudent, og bliver den første anden-g’er i Danmark med et gennemsnit over 12

Amanis mor vil gerne dele sin glæde over datteren med hele landet.

Og mens Amani med al sandsynlighed sprænger 12-skalaen, når hun tager sin sidste eksamen på Rødovre Gymnasium mandag, er hendes mor, Phatimeh, ved at sprænges af stolthed over sit ældste barn.

- Lærerne siger, at det er første gang det sker i Danmark. Er det ikke fantastisk, siger Phatimeh til B.T.

Amani Medeaidi er både mønsterelev og mønsterbryder og scorer rene 12-taller, når hun bliver student fra Rødovre Gymnasium.

Over 12 i gennemsnit

12 ved alle eksamener, og 12 i årskarakter i alle fag.

- Bortset fra idræt, hvor jeg fik syv, smiler Amani, der synes, det er lidt pinligt at tale om sin usædvanlige præstation.

Grunden til at hun kan sprænge skalaen er, at hvis man har flere end fem fag på højeste niveau må man gange sit gennemsnit med 1,03, og vupti, så er Amani mønsterbryder med et gennemsnit på 12,2.

- Det er ikke noget specielt for mig, og du må altså ikke tro, at jeg er sådan en nørd, der ikke laver andet. Ligesom andre har forskellige interesser, så er det nok bare sådan, at min interesse er alle mine fag. Jeg har altid haft det sådan, at hvis jeg hører nogen tale om noget jeg ikke ved noget om, så vil jeg vide det hele, siger Amani, der allerede i folkeskolen kastede sig over Einsteins relativitetsteori.

- Hun er et rigtig godt forbillede, for alle elever, danske og udenlandske, siger Thomas Wad, Amanis religions- og historielærer, der får æren af at sætte huen på Amani, når hun afslutter som den første student på Rødovre Gymnasium.

Usædvanlig elev


- På mange planer er hun en helt usædvanlig elev. Hun er utrolig hjælpsom, beskeden og fører sig aldrig frem, siger Thomas Wad.

Amanis mor er flygtning fra Palæstina, faderen flygtede fra Saddam Husseins Irak. I 1990 kom de til Danmark, hvor de i dag har fire børn. Med Amani som deres ældste.

- Jeg vil gerne læse medicin, og vil gerne arbejde med Læger Uden Grænser, fordi jeg vil hjælpe andre mennesker. Det skyldes sikkert, at mine forældre kommer fra meget konfliktfyldte områder, og det har været en del af min bevidsthed op gennem hele min barndom, siger Amani, der i også har klaret jobs ved siden af studierne. Som ekspedient i en tøjbutik samt i McDonalds, hvor hun i øvrigt har været månedens medarbejder to gange.