KØB PLUS!

Ålen skal steges i aften: Tørrede mio-risiko af på kendte instruktører

Den kontroversielle direktør for Zentropa skal tirsdag aften forklare sig for en stor gruppe ansatte og tidligere ansatte i Zentropa.

Peter Aalbæk Jensen tørrede nemlig tilbage i 2007 en risiko for et økonomisk kollaps af på sine nærmeste venner - producenter og instruktører - i filmselskabet.

Medarbejderne blev uden deres viden brugt som kautionister for en gæld på 12,5 millioner kroner, som ledelsen i Zentropa havde opbygget.

I 2006 solgte Peter Aalbæk Jensen aktier for 25,7 millioner kroner i Zentropa til en stor gruppe af ansatte i selskabet, herunder kendte instruktører som Per Fly og Susanne Bier.

Året efter havde Ålens højre hånd, finanschef Peter Garde, imidlertid så store problemer med at skaffe økonomisk sikkerhed for et salg af andelsboliger i Filmbyen i Hvidovre, hvor Zentropa holder til, at Peter Aalbæk Jensen - uden at aktionærerne fik besked - lod dem kautionere for et lån.

Den tidligere Zentropa-instruktør Anders Rønnow Klarlund er en af dem, der købte aktier.

Han vil have en redegørelse af Peter Aalbæk, og hans klare forventning er, at Aalbæk Jensen straks iværksætter en uvildig og komplet undersøgelse af Zentropas økonomi, af samtlige skuffeselskaber og holdingselskaber.

- Det kan ikke gå hurtigt nok med at tilbagevise de anklager, der har været fremsat. Sådan som tingene bliver fremstillet i pressen lige nu, har jeg svært ved at se, at Det Danske Filminstitut kan sende så meget som én støtte-krone mere i retning af Avedøre. Derfor er det i alles interesse, både os aktionærer og dem der betaler for danske film, nemlig skatteborgerne, at Zentropa og filminstituttet åbner regnskaberne og viser, at alt er i skønneste orden, siger han til BT.

Afstemning

Ifølge Noe Munck, advokat, lektor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet, har Peter Aalbæk Jensen et forklaringsproblem ud fra det, der har været fremlagt i medierne.

- Når man er direktør og bestyrelsesmedlem, har man pligt til alene at varetage aktionærernes interesser, og i det her tilfælde har aktionærerne ingen interessere i, at selskabet kautionerer for et lån i en ejendomsinvestering. Dette kan være i strid med selskabslovens bestemmelser om utilbørlige dispositioner fra ledelsens side.

Læs i BT i dag (køb adgang til e-avisen her):
- Ålens forklaringsproblem: Kunne have stillet egne penge som sikkerhed

Tror du, at dette er begyndelsen til enden for Peter Aalbæk i Zentropa?
Deltag i debatten under artiklen   

Din kommentar

Kommentarer

Tja.....

Skrevet af Pedersen, Tirsdag den 4. december 2012, 22:49

Som det altid er overgået de store "kanoner", der skider på alt og alle-undtagen dem selv,- samt snyder og bedrager,- vil det også overgå denne ÅL,- nemlig at skæbnen altid indhenter disse mørke personager!
Og måske opgørets tid er inde nu...?

ålen med lange fingre

Skrevet af Henrik Hedegaard, Tirsdag den 4. december 2012, 20:26

Det ser ud til at statskassen står gabende åben for dem der har en ven eller ægtefælle i statsapparatet til at suge penge til sine egne projekter og forlystelser. Men der findes ingen penge til de syge, pleje af ældre, børn og skoler, for vi er i en "økonomiske krise" og skal spare og samtidig går ned i løn.
Hvor længe skal vi blive bombarderet med den ene bedrag efter den anden?

"Ålen"

Skrevet af Erik, Tirsdag den 4. december 2012, 17:20

Jamen er det ikke derfor han bliver kaldt "ålen"
De kloge snyder jo de mindre kloge. Sådan har det altid været og der er åbenbart ingen der er kløgtige nok til at sætte eb stopper for hans
jungleren med støttekronerne.
Hvor er tilsynet henne?

Ålen er ikke længere glat

Skrevet af johansen, Tirsdag den 4. december 2012, 16:57

Betal pengene tilbage, og bliv normal peter CIGAR Jensen

Ålen er som en fækalie

Skrevet af Flemming, Tirsdag den 4. december 2012, 16:33

Den flyder altid op til overfladen igen. Der lugter mere af fækalier end af konditorkager hos Zentropa, men der er jo også flere anusser end konditorer. :)

??

Skrevet af Michael Pedersen, Tirsdag den 4. december 2012, 16:07

Hvad er problemet?
Der er jo bare buiness.
Er BT ikke Venstres højre hånd mere?

Islam over den danske grundlov.

Skrevet af Muhammed, Tirsdag den 4. december 2012, 15:47

Da ålen er konventeret til ISLAM, skal han nok overleve. ALLAH FOREVER.

Dekadente mennesker

Skrevet af ALLAH THE UNDER-DOG, Onsdag den 5. december 2012, 14:21

Islam og Allah fuck det, ude for enden af udløbet fra rensningsanlægget Lynetten er der nedsunket en kopi af koranen (fastgjort og indpakket)så hver gang vi Københavnere pisser eller skider så løber/flyder det ud over bogen som er grundlag for terror og fordummende mennesker på denne jord!

Den bliver hævet en gang om året og nedsænket igen, så tænk over det når du skider, du må hellere æde din egen afføring så ikke du kommer til og vandhellige din tegneseriefigur (Muhammed) af en gud, men det gør du vel allerede jeres mad lugter da at lort!

NB.: der er nu indsamling og åben for medlemskab i Esbjerg Aarhus samt Odense hvor der påtænkes og få udhugger koranen has en stenhugger med koranen indeni og sænke den ned foran udløbet fra rensningsanlæggene i de respektive byer.

MAGT i store mængder.. Nordisk Film medejer af Zentropa

Skrevet af Kirsten Teller Bjerregaard, Tirsdag den 4. december 2012, 14:18

...Verden vil bedrages.. og det bliver den i høj grad. HELE TIDEN!!
Og det sker sikkert også hos ZENTROPA/ Peter Aalbæk og Egmont-divisionen Nordisk Film - som vist ejer 50% af
Zentropa og dermed også TV2 involveret - på et eller andetv plan. Så ja.. Det hænger sammen - DET HELE.. og de er ALLE med til det her!!!.. Så ja.. de vil alle flyde ovenpå.. igen og igen! ALLE SAMMEN!
Det handler om Magt.. magtmisbrug og naturligvis penge!
Det kan godt være at når man opererer i de højere luftlag.. at så skal der tænkes ekstra kreativt.
Meeen.. der må vel være grænser!

Hele armen i klejnekassen

Skrevet af Sven Erik Frederiksen , Tirsdag den 4. december 2012, 13:48

Ålen har altid haft hele armen ned i statens klejnekasse , har altid ført sig frem med høj cigarføring på 1. klasse. Uffe Elbæk er den rene novice sammenlignet med Ålen.
Men der er kommet nogle gode film ud af det han har stået for , men billigt har det ikke været.

Hvis ikke det kan flyde ovenpå

Skrevet af ole, Tirsdag den 4. december 2012, 13:02

må det drukne. Der er ingen mening i at sende penge i lommerne på private eksperimenter, der kun gavner en snæver kred.

Kan man ikke lave film i Danmark uden stats støtte, så må man finde en anden måde at skaffe pengene på.

De penge der bliver sendt til Zentropa og deres eksperimenterende gøren og laden, kan gøre meget mere gavn andre steder i kultur livet.

De Film der kommer ud af Zentropa er et alt for snævert sortiment, når man tænker på det er skattekroner.

Luk lortet! - Så kan Ålen og Trier tage en tur på landeveje i 1 års tid, og lave lidt kamera håndholdt film ud af det. Det behøver de ikke støtte kroner til.

Svar til Morten L.

Skrevet af Kasper P., Tirsdag den 4. december 2012, 11:50

Ingen gider jo se Lars Von Triers lort, så de bliver nødt til at hype dem selv i pressen og på deres fine festivaller, hvor de gensidigt kan skamrose hinanden. Et kæmpebedrag, der overbeviser hjernelamme socialister om, at dansk film skam er noget særligt og derfor skal have masser af støtte.

Stop dog al støtte til de krukker!!!

Skrevet af Morten L., Tirsdag den 4. december 2012, 11:45

Hvorfor skal filmproduktion overhovedet på finansloven? Hvorfor skal almindelige mennesker betale til skuespillere og instruktørers topgager? Er der kommet bedre film ud af at branchen har snaplen i statskassen? I USA kan man godt lave film uden offentlig støtte, hvorfor skulle man ikke kunne det her?

Svaret er: Der er intet fornuft bag statsstøtten, men den fortsætter, for filmindustrien har sat sig på bevillingerne. Det er vigtigere for dem end at lave film.

Ålens figur, fremdrift og kompromisløshed er fremtiden

Skrevet af Jonathan Kirkedal, Tirsdag den 4. december 2012, 11:28

Jeg kan på ingen måde vurdere de økonomiske omstændigheder i zentropa, men jeg synes BT's dækning af hans person har været pinlig og ensporet, desværre en dårlig og meget usaglig form for sensationsjournalistik... Alle ved, at ham såvel som Lars Von Trier er kontroversielle personer, som på godt og ondt leder/instruerer film, ud fra deres egne værdier... Og de forskellige nuancer burde være dækket af BT. Det for mig at se, at BT forsøger at opretholde et højrøvet og gammeldags syn, som peger i retning af jantelovsretorik... Jeg tror Peter Ålbæk nok skal klare sig, det har han viljestyrke og fremdrift nok til, om det så bliver i zentropa eller andre steder, som vil iværdsætte hans unikke talent, som Danmark som såvel dansk film tilstadighed vil have brug for...

Ål-bæk kunne det passe bedre.

Skrevet af P.Larsen, Tirsdag den 4. december 2012, 11:28

Den glatte satan tager røven på alle han kommer i kontakt med.

grådige alle til hope.gud bevare danmark.

Skrevet af kurt thygesen, Tirsdag den 4. december 2012, 10:41

peter ålbæk er en skamplet i mine øjne ,han burde uden pension smides langt væk (han ville være godt egnet som minister) men der er vel efterhånden ikke flere pladser de har heller ikke styr på noget

grådige alle til hope.gud bevare danmark.

Skrevet af kurt thygesen, Tirsdag den 4. december 2012, 10:41

peter ålbæk er en skamplet i mine øjne ,han burde uden pension smides langt væk (han ville være godt egnet som minister) men der er vel efterhånden ikke flere pladser de har heller ikke styr på noget

Islam over den danske grundlov.

Skrevet af Muhammed, Tirsdag den 4. december 2012, 15:49

ALLAH OVER ALT.