En undersøgelse viser, at 70 procent af danskerne er nervøse for, om de oplysninger, de deler på nettet, kan bliver misbrugt.

Mange danskere er bekymret for, hvor deres personlige oplysninger ender, når de færdes på internettet, skriver Politiken.

2.000 danskere er blevet spurgt, om deres holdning til egen sikkerhed, og her svarer 70 procent, at de er nervøse for, om de oplysninger, de giver på nettet, kan blive misbrugt ved for eksempel at blive delt med andre uden tilladelse. Over halvdelen er nervøse for, om deres oplysninger bliver solgt videre, når de handler med en virksomhed på nettet.

»Undersøgelsen bekræfter vores billede af, at bekymringen er stigende. Desværre viser undersøgelsen også, at folk bekymrer sig på et meget generelt plan - ofte uden at tage stilling til, hvornår det giver mening at oplyse sine persondata,« siger Kristoffer Apollo, der er kommunikationschef i Eniro, som står bag undersøgelsen.

Men der er også i den grad grund til bekymring, vurderer Lars Ramkilde Knudsen, der er professor i it-sikkerhed ved DTU.

Han mener, at det er en illusion, når folk tror, at det de for eksempel lægger op på Facebook kun kan ses af deres venner og advarer om, at alt bliver registreret og kigget igennem, skriver Politiken.