350 officerer rejser kritik af forsvarstoppen

En stor gruppe yngre officerer mener ikke, at de militære ledere i Afghanistan har løst deres opgave godt nok.

350 yngre officerer, der har kamperfaring fra Irak eller Afghanistan, retter nu en historisk hård kritik af hærens øverste ledelse, skriver Politiken

De mener, at der er behov for radikale ændringer, når der bliver udnævnt chefer for danske kampstyrker. Hidtil har forsvaret taget for meget hensyn til officerernes karriere frem for deres evne til at stå i spidsen for soldater i krig, lyder kritikken i et internt arbejdspapir.

Officererne peger blandt andet på, at der er eksempler på kompagni- og bataljonschefer, som ikke har løst deres opgaver tilfredsstillende, mens danske soldater kæmpede i Afghanistans Helmand-provins.

De utilfredse officerer har henvendt sig til hærledelsen, og chefen for Hærens Operative Kommando (HOK), generalmajor Agner Rokos, har som en reaktion iværksat en arbejdsgruppe, som hurtigt skal fremlægge en konklusion.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ønsker ikke at kommentere kvaliteten af ledelsen i Helmand, men siger til Politiken, at kritikken gør indtryk.

- De taler blandt andet for, at man skal tage den bedste mand til jobbet og ikke blot den næste i rækken. Det giver mening, siger han.

Både de menige og hærens befalingsmænd bakker de unge officerer op.

- Generelt har vi et dygtigt officerskorps, men der har uden tvivl været officerer udsendt, som ikke skulle have været derude, siger Flemming Vinther fra Hærens Konstabel- og Korporalforening til Politiken.

I en skriftlig kommentar til avisen afviser lederen af den nedsatte arbejdsgruppe, oberstløjtnant Anders Poulsen, at der har været problemer med udnævnelser af chefer.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08