I løbet af de seneste to år, hvor Danmark er begyndt at efterleve FN-konventionerne, har 285 statsløse fået dansk statsborgerskab.

Efter fyringen af daværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i 2010 fik regeringen rettet op på proceduren og begyndte at give statsløse unge, der er født i Danmark, statsborgerskab uden om de normale kriterier, sådan som FN-konventionerne dikterer.

Nu viser nye tal fra justitsminister Morten Bødskov (S) ifølge Politiken, hvad det har betydet. Siden 2010 har 285 statsløse fået dansk statsborgerskab. Og det glæder Socialdemokraternes indfødsretsordfører, Lennart Damsbo Andersen.

- Jeg forholder mig ikke så meget til tal, jeg synes bare, det er rigtig godt, at vi endelig har fået styr på det, så de mennesker, der har ret til statsborgerskab, får det, siger han til Politiken.

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, der har bedt justitsministeren om opgørelsen, er mindre tilfreds.

- Vi har jo hele tiden haft den holdning, at de statsløse ligesom alle mulige andre skulle stille sig i køen og tage de prøver, som alle mulige andre gør, siger han og fortsætter:

- Vi synes, det er urimeligt, at der er nogle, der er fuldstændig undtaget (fra de normale ansøgningskriterier, red.). Og det kommer også til at betyde noget på integrationssiden, fordi det at lære sprog og det at få kundskaber i forhold til det danske samfund helt klart hjælper i forhold til integrationen.