25.000 ældre mister rengørings-tilskud

Tusindvis af pensionister mister i det nye år støtten til rengøring, når hjemmeserviceordningen afskaffes. Det er en skandale, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Selvom regeringen i fjor lovede at videføre hjemmeserviceordningen, så må 25.000 pensionister snart vinke farvel til den økonomiske støtte, de i dag får til rengøring. Det skriver Jyllands-Posten

I 2013 mister landets pensionister de tilskud, de i dag kan få til at betale for rengøring af deres hjem.

Som en del af den nye finanslovaftale lægges hjemmeserviceordningen på hylden, og samtidig udløber den boligjobordning, som i dag gør det muligt at trække udgifter til rengøringshjælp fra i skat.

Før Socialdemokraterne og SF kom til magten, lovede de ellers at styrke hjemmeserviceordningen i det fælles oplæg »Fair Løsning«.

Derfor mener Dansk Folkepartis formand, Christian Thulesen Dahl, at regeringen løber fra sit løfte.

- Det er en skandale. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forstillet mig, at regeringen i den virkelige verden ville afskaffe hjemmeserviceordningen, siger han.

Dansk Folkeparti og Ældre Sagen peger begge på, at ordningen i virkeligheden tjener to formål - dels sikrer den job til lavtuddannede, der ellers kan have svært ved at finde job, og dels sikrer den, at ældre kan få hjælp til rengøringen.

- Vi er dybt skuffede over, at man ikke gennemfører det, som man skrev i finanslovsaftalen for 2012. Der er nogle ældre, som ikke har råd til at købe rengøringshjælp uden tilskuddet. De kommer nu til at leve i et beskidt hjem, siger Ældre Sagens souschef, Jens Højgaard.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) siger dog, at en undersøgelse fra 2007 viser, at hjemmeservice først og fremmest benyttes af velhavende pensionister.

- For mig er det afgørende, at de svage ældre får den hjælp, de har brug for, skriver hun i en kommentar til Jyllands-Posten.

I dag giver hjemmeserviceordningen et tilskud på 30 procent til rengøring. Regeringen forventer, at afskaffelsen af ordningen vil give en besparelse på cirka 89 millioner kroner om året.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08