Danmark

25.000 ældre mister rengørings-tilskud

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Tusindvis af pensionister mister i det nye år støtten til rengøring, når hjemmeserviceordningen afskaffes. Det er en skandale, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Selvom regeringen i fjor lovede at videføre hjemmeserviceordningen, så må 25.000 pensionister snart vinke farvel til den økonomiske støtte, de i dag får til rengøring. Det skriver Jyllands-Posten

I 2013 mister landets pensionister de tilskud, de i dag kan få til at betale for rengøring af deres hjem.

Som en del af den nye finanslovaftale lægges hjemmeserviceordningen på hylden, og samtidig udløber den boligjobordning, som i dag gør det muligt at trække udgifter til rengøringshjælp fra i skat.

Før Socialdemokraterne og SF kom til magten, lovede de ellers at styrke hjemmeserviceordningen i det fælles oplæg »Fair Løsning«.

Derfor mener Dansk Folkepartis formand, Christian Thulesen Dahl, at regeringen løber fra sit løfte.

- Det er en skandale. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forstillet mig, at regeringen i den virkelige verden ville afskaffe hjemmeserviceordningen, siger han.

Dansk Folkeparti og Ældre Sagen peger begge på, at ordningen i virkeligheden tjener to formål - dels sikrer den job til lavtuddannede, der ellers kan have svært ved at finde job, og dels sikrer den, at ældre kan få hjælp til rengøringen.

- Vi er dybt skuffede over, at man ikke gennemfører det, som man skrev i finanslovsaftalen for 2012. Der er nogle ældre, som ikke har råd til at købe rengøringshjælp uden tilskuddet. De kommer nu til at leve i et beskidt hjem, siger Ældre Sagens souschef, Jens Højgaard.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) siger dog, at en undersøgelse fra 2007 viser, at hjemmeservice først og fremmest benyttes af velhavende pensionister.

- For mig er det afgørende, at de svage ældre får den hjælp, de har brug for, skriver hun i en kommentar til Jyllands-Posten.

I dag giver hjemmeserviceordningen et tilskud på 30 procent til rengøring. Regeringen forventer, at afskaffelsen af ordningen vil give en besparelse på cirka 89 millioner kroner om året.

Det læser andre