Aarhus Kommune har tvangsfjernet en 15-årig dreng, fordi man frygtede, at hans 51-årige muslimsk far ville radikalisere ham.

En 15-årig dreng er blevet tvangsfjernet af Aarhus Kommune, fordi man frygtede, at hans far ville radikalisere ham, skriver Jyllands-Posten.

Den 15-årige er overført til en sikret institution for unge, og faderen må ikke vide hvor.

Drengen er blevet tvangsfjernet efter underretninger fra skolen og politiet om, at drengen i skolen havde sagt, at »man gerne må slå jøder ihjel,« og »selvmordsbomber er ok, hvis det er for at ramme vantro.«

Ifølge avisen erfarede Østjyllands Politi fra drengens omgangskreds, at han talte om at tage til Syrien.

Faderen har en islamisk uddannelse fra Algeriet og er dansk statsborgerskab. Han afviser at skulle have søgt at radikalisere drengen.

Kommunen handler i panik, mener faderens advokat Tage Gøtsche, der samtidig mener, at faderens retssikkerhed udfordres, når han ikke en gang kan få overvåget samvær med sønnen.

Professor i retsvidenskab Eva Smidt kritiserer også kommunen.

»Det er langt ude at fjerne børn og unge med henvisning til frygt for radikalisering, og jeg finder det kritisabelt, at kommunen anbringer drengen på en sikret institution med kriminelle,« siger hun til Jyllands-Posten.

Aarhus Kommune vil over for Jyllands Posten ikke udtale sig, om den konkrete sag, men centerchef for Familier, Børn og Unge, Merete Olesen, siger til avisen, at kommunen er nødt til at kigge efter tegn på radikalisering, hvad enten det er af politisk eller religiøs karakter.

»Hvis et ungt menneske eksempelvis kommer med nogle meget markante udtalelser, udviser ændret adfærd med en meget negativ attitude i forhold til det danske samfund eller kommer med sympatitilkendegivelser over for ekstreme grupperinger, er det noget, vi må være opmærksomme på,« siger hun til avisen.