KØB PLUS!

10 gode råd, når du skal cykle i sne og frost

Vinteren er over os, og meteorologerne hævder, at det kolde vejr med hvidt nedbør vil blive ved lang endnu. Det skaber selvfølgelig lidt trafikale problemer. Blandt andet for de, der tager cyklen for at komme frem i verdenen.

I samarbejde med cyklistforbundet giver vi her 10 gode råd til, hvad du skal tænke på, når is, sne og kulde er vejrudsigten for din cykeltur.

1. Stå tidligt op Det er det bedste råd! Tag af sted i god tid, så du har god tid til at køre sikkert og i henhold til vejrforholdene.

2. Pak let Undgå tungtlastede cykelkurve, tasker og andet, som gør det svært at styre. Pak let og lavt, fx i en cykeltaske bag på cyklen.

3. Se - og bliv set Gode cykellygter er et must! Selv i dagslys kan det være svært at ”læse” underlaget, hvilket er en forudsætning for sikker kørsel. Husk også reflekser der sikrer dig synlighed for medtrafikanter.

4. Bløde dæk Dækket må gerne være lidt blødt pumpet, og brede dæk er gode. På is er pigdæk bedst.

5. Sving i en bue Undgå skarpe og pludselige sving. Tag store, bløde sving - i det omfang den øvrige trafik tillader det! Brems ned før svinget - akkurat som i bil - og slip bremsen, inden du begynder at dreje.

6. Brug bagbremsen Brems i god tid og gør det forsigtigt! Brems med bagbremsen, og pas på hvordan du skrider ud med baghjulet. Slip bremserne, hvis hjulene begynder at skride.

7. Tjek bremserne Tjek jævnligt, hvordan din cykel bremser: Er underlaget glat? Virker bremserne, som de skal? Særligt fælgbremser kan blive sølet til i is og sjap, og det mindsker bremseeffekten.

8. Hold afstand Helt banalt - bremselængden øges, når det er glat. Så giv lidt mere plads i trafikken.

9. Fokuser på at cykle Hold fokus på cyklisten lige foran dig og på den bane, du skal følge.

10. Smør godt Nogle dage er det svært overhovedet at komme af sted, fordi cyklen er stivfrossen. Du kan forebygge ved at smøre kæde, lås og kabler jævnligt.

HAR DU ANDRE GODE TIPS TIL DINE MEDCYKLISTER? SKRIV I KOMMENTARFELTET HERUNDER

Din kommentar

Kommentarer

Ind i varmen

Skrevet af Vibeke, Onsdag den 5. december 2012, 08:23

Jeg sætter min cykel ind på min lukkede altan om natten, så jeg ikke kommer ud til en iskold cykel om morgenen.
Når jeg når frem til min destination og efterlader min cykel udenfor, sørger jeg for at sætte min cykel i et godt cruisegear, så den er til at køre på HVIS gearet skulle fryse fast mens jeg er væk. Der er ikke noget mere bøvlet end at komme ud til en cykel, der kun kan køre i 1. gear hele vejen hjem!
Note til mig selv og andre:Sørg i øvrigt for at have et sæt ekstra cykellygter med i tasken! Her til morgen stod begge mine batterilygter af på grund af kulden, så jeg pludselig ikke havde lys på!!!

klokke

Skrevet af ingemarie willibrord, Tirsdag den 4. december 2012, 18:52

det kunne være godt hvis folk brugte cykelklokken, noget mere, man kan blive forskrækket når de kommer tæt på. det gælder hele året.

Glem det aldrig

Skrevet af Peter, Tirsdag den 4. december 2012, 18:25

Stol aldrig nogen i trafikken!! Aldrig - cykler og fodgængere er nederst.

Kør mentalt foran dine medmennesker og forudse det utænkelige. Det redder din røv i sidste ende.

Der er forskel på kvinder og mænd i trafikken - sæt dig ind i dén forskel og kør efter den

En masse af dine mørkklædte medcyklister kører efter andre regler de gældende færdselsregler - hold dem på afstand og vær forudseende.

God tur :-)

Vejen

Skrevet af Stefan, Tirsdag den 4. december 2012, 17:49

Jeg kunne ikke lære noget nyt.. Men hold næsten hele tiden øje med vejen og hvad der ligger. Evt ta benet ud hvis man er i tvivl i et sving, hvis man ikke er sikker at der ligger is. Reddet min røv et par gange :)

Undgå sne i øjnene

Skrevet af Malene, Tirsdag den 4. december 2012, 10:02

Ligesom ved skiløbvbkan skibriller bruges når man cykler, hvis man vil undgå sne i øjnene.