KØB PLUS!

Wiggins: Går efter Giro-sejr - Touren som hjælper

Bradley Wiggins vil vinde Giro d'Italia og ofrer dermed Tour de France næste år. Han kommer dog formentlig til at køre løbet, men i så fald bliver det som hjælper.

I sommers vandt Bradley Wiggins verdens største cykelløb, Tour de France, i overlegen stil. Men på noget usædvanlig vis kommer man næste år ikke til at se en forsvarende vinder, der kører efter at gentage sejren eller i det hele taget bare går med ambitioner om klassementet, for briten har i dag gjort det klart, at han vil satse på Giro d'Italia i stedet.

Team Sky stjernen var i Paris for at overvære præsentationen af Tour de France 2013 ruten, og efter præsentationen udtalte han, at ”mit mål er Giroen,” da det vil være for svært for ham at satse på Touren igen.

- Jeg håber, at se Sky vinde med Froome og med min hjælp, forklarede han ifølge flere medier, blandt andet det franske medie L'Equipe.

Hvis man frygtede – eller håbede – at Wiggins slet ikke ville køre løbet, så kan man dog godt tro om igen. Men, også noget usædvanligt for en forsvarende vinder, stiller han om som hjælper.

- Jeg vil formentlig være til start for at hjælpe min kaptajn. Personligt ville jeg vinde Touren én gang. Nu vil jeg vinde Giroen, lød det fra Wiggins.

Chris Froome må dermed forventes at blive Team Skys kaptajn i Tour de France 2013, mens Wiggins skal forsøge at vinde Giro d'Italia.

feltet.dk

Læs også: