KØB PLUS!

Wiggins: Du er et røvhul, Armstrong

Bradley Wiggins er rasende på Lance Armstrong over hans dopingbrug, og han tror ikke et sekund på, at Lance Armstrong var ren i 2009 og 2010.

Lance Armstrongs dopingindrømmelse foran Oprah i sidste uge har fremkaldt store følelser over hele cykelverdenen. Sidste års vinder af Tour de France, Bradley Wiggins, havde egentlig ikke lyst til at se interviewet med Armstrong, men han satte sig alligevel i sofaen med sin familie.

Han gik fra vrede og sorg til glæde gennem Armstrongs interview.

- Det er hjerteskærende for sporten, og bagefter kunne jeg mærke vreden. Sikke et røvhul! Jeg følte alle de naturlige ting, som de fleste følte, da de så det, siger Wiggins et i interview med cyclingnews.com

- De seks indledende spørgsmål med ja-nej spørgsmål, hvor man så ham give op efter års overbevisende løgn, der følte jeg meget vrede, men jeg blev også ked af det, og ret følelsesmæssig for at være ærlig. Det var svært at overvære. Min kone kunne ikke se det, og hun gik ud af værelset, siger Bradley Wiggins.

Den forsvarende Tour-vinder kørte selv med Lance Armstrong, da Armstrong gjorde comeback i 2009. Armstrong gjorde det meget klart i interviewet, at han ikke dopede sig i comebacket i 2009 og 2010. Det tror Wiggins ikke på.

- Det, der gjorde mig mest vred, var det om 2009 og 2010. Jeg tænkte: "Dit løgnagtige fjols".

- Jeg kan huske, at jeg kørte side om side med ham, og jeg studerede hans kropssprog, og hvis man sammenligner den mand, jeg så på toppen af Verbier i 2009 med den mand, jeg så på toppen af Ventoux en uge senere til dopingkontrol, så var det ikke den samme rytter. Bare se på videoerne hvordan han kørte dengang. Jeg tror ikke på noget som helst, der kommer ud af hans mund længere.