Afsløringen af Bradley Wiggins' behandlinger med astma-medicin kort før hans sejr i Tour de France 2012 - og hans Tour-deltagelse året før og Giroen året efter - får stadig flere af hans konkurrenter til at angribe ham. To dage før VM-løbet i Qatar er begge de tyske stjernesprintere Marcel Kittel og André Greipel gået til angreb på englænderen, som ganske vist havde fået dispensaton til at bruge den ellers forbudte medicin.

28-årige Kittel, der til daglig kører for Brian Holms Etixx-Quick Step-hold var skarpest:

»Hvis man har så slem en astma, så skal man ikke deltage i elitesport. Det er derfor, der er noget som hedder Paralympiske Lege, hvor etbenede atleter kan konkurrere mod hinanden,« siger Kittel, der gennem hele sin karriere har holdt den moralske fane højt, når det gælder doping, og i modsætning til så mange andre ryttere aldrig været bange for at angribe doping-snyderne, til den tyske avis, Süddeutsche Zeitung.

Lars Baks holdkammerat, VM-favoritten André Greipel mener, at det er hele Team Sky, der er blevet afsløret i forbindelse i de doping-dispensationer, de såkaldte TUE'er, som den russiske hackergruppe Fancy Bears har lækket på nettet.

»Hvis man er syg, så stiller man ikke op til løb. Det er derfor vi er med i MPCC (bevægelsen for troværdig cykelsport, red.). Og nu ved vi, hvorfor Sky ikke er med,« siger Greipel indigneret.

Bradley Wiggins har forsvaret sig med, at injektionerne med triamcinolone bare skulle give ham mulighed for at konkurrere på lige fod med konkurrenterne. Han erkender dog, at han forstår, hvis man mener, at det er uetisk, men han gentager, at han ikke har brudt dopingreglerne.

Det tredje tyske stjernenavn, John Degenkolb, har dog forsvaret TUE-systemet, som han mener er hensigtsmæssigt, hvis man har reelle sundhedsproblemer. Ingen af de tre tyskere har selv haft brug for at få dispensation fra dopingreglerne.

Bradley Wiggins har indstillet sin karriere på landevejen. Han deltager ikke ved VM i Qatar.