KØB PLUS!

Vinokourov bliver manager på Fuglsangs hold

Alexandre Vinokourov bliver i næste sæson manager for Jakob Fuglsang på Astana

Den olympiske mester fra London, Alexandre Vinokourov, stoppede sin karriere som aktiv rytter efter årets Clasica San Sebastian, men på det tidspunkt ville han dog ikke fortælle, hvad han skulle bagefter. Over for programmet ”Les Rois de la Pédale” (Pedalernes konger) på Eurosport France bekræfter kasakheren dog, at han næste år går fra at være rytter til at være manager på Astana, som fra næste sæson har Jakob Fuglsang på holdet.

Vinokourov var i 2006 med til at skabe Astana-holdet på ruinerne af Liberty Seguros-Würth (tidligere ONCE), hvor holdets manager Manolo Saiz og flere andre var involveret i Operacion Puerto. Efter Liberty Seguros trak sin som sponsor i slutningen af maj brugte Vinokourov sine kontakter i hjemlandet til at skaffe penge til at fortsætte holdet. Dem fandt han hurtigt, og holdet Astana opstod, navngivet efter hovedstaden i Kasakhstan.

Siden fortsatte Vinokourov for holdet, indtil han under Tour de France 2007 blev testet positiv for bloddoping. Efter to års karantæne kom han tilbage igen og kørte der frem til, han stoppede. Det har længe ligget i luften, at kasakheren skulle fortsætte i en ledende rolle på holdet, da han allerede på grund af sine kontakter i Kasakhstan har haft en del at skulle have sagt. Nu er det altså også bekræftet.

Feltet.dk

Læs også: