Peter Sagan skifter til Tinkoff-Saxo, og lønnen er astronomisk: 30 mio. kr. om året.

Peter Sagan bliver Bjarne Riis’ første stjernekøb til den kommende sæson, og han får lov til at betale dyrt for at hente en af sportens mest spektakulære ryttere. 30 mio. kr. om året skulle lønchecken lyde på, erfarer BT.

Så Cannondales slovak kommer ikke gratis, og lønnen vil utvivlsomt forurolige en del i cykelsporten, som har vanskeligt med at konkurrere mod de nyrige russere Oleg Tinkov og Igor Makarov, der står bag Katusha-mandskabet. Folk, som gerne betaler store summer for de største profiler. I den kategori hører Peter Sagan, der i øjeblikket har den grønne trøje i Touren, omend han stadig mangler sejre i klassikerne, hvor han ellers ofte regnes blandt favoritterne.

Bjarne Riis vil ikke bekræfte, at aftalen er på plads. Gjorde han det, ville han også forbryde sig mod cykelsportens regler, der tilsiger, at nye kontrakter først må offentliggøres efter 1. august. Men han erkender, at Peter Sagan er en profil, han gerne vil have ombord.

- Han er god. Så meget vil jeg da sige, smiler Bjarne Riis, der ellers ikke har kommentarer til et skifte.

Heller ikke at handlen er betinget af, at Ivan Basso, følger med. Italieneren var kaptajn på Riis’ mandskab frem til 2006, hvor han fik sin kontrakt ophævet, efter dopingskandalen Operacion Puerto eksploderede lige op til Tour de France.

Der er også forlydender om, at Peter Sagans bror, Juraj, og polakken Maciej Bodnar følger med. Ivan Basso, der i de senere år har haft svært ved at gøre sig gældende som kaptajn i de store etapeløb, passer ind i Bjarne Riis’ planer om forstærkninger. For det er i endagsløbene og blandt klatrerne, der skal findes nye navne til holdet.

- Vi skal forbedre os i klassikerne, og vi skal have flere, der kan køre opad. Ryttere, der kan sidde med, når vi kører de store etapeløb. Ikke kun med Alberto i Touren, men også i Giroen, hvis Majka kører den. Vi skal have stærke folk i både Giro, Tour og Vuelta. Altså ryttere, der kan sidde med blandt de sidste 10-15 mand, siger Bjarne Riis.

Peter Sagan har i dette års Tour de France leveret det ene top fem-resultat efter det andet, men har endnu ikke vist kølighed nok til at nappe en etapesejr. Tværtimod har slovakkens overflødige brug af kræfter i afslutningerne fået flere til at undre sig over, hvor det taktiske oplæg er blevet af.

Så sent som i fredagens afslutning i Nancy blev Sagan slået af Matteo Trentin, omend med mindst mulig margin. Men forinden havde Sagan unødvendigt forceret på den sidste stigning inden mål, hvilket utvivlsomt kostede i afslutningen.