KØB PLUS!

USADA: Indrøm i retten, Armstrong

Det amerikanske dopingagentur ser Armstrongs indrømmelse som et lille skridt i den rigtige retning. Nu skal han indrømme under ed.

Lance Armstrongs dopingindrømmelse hos Oprah Winfrey må betegnes som en sejr for det amerikanske dopingagentur, USADA. Med dopingjægeren Travis Tygart i spidsen var USADA årsagen til at den store dopingskandale rullede. Den omfattende dopingrapport afslørede dopingprogrammet på US Postal, og rapporten førte til at Armstrong fik frataget sine syv Tour de France-titler.

USADA fulgte derfor med interesse Armstrongs indrømmelse hos Oprah natten til fredag.

- I aften (nat, dansk tid) indrømmede Lance Armstrong endelig at hans karriere var bygget på en kraftfuld kombination af doping og bedrag, lyder det i et statement fra USADA. 

Armstrong blev tilbudt at deltage i USADAs undersøgelse af dopingprogrammet på US Postal, men i modsætning til de fleste andre valgte han at sige nej. Armstrong har dog vidnet i FBIs undersøgelse, hvor han nægtede nogensinde at have dopet sig.

Den 41-årige amerikaner sagde til Oprah Winfrey, at han fortryder, at han ikke medvirkede i USADAs undersøgelse, da han fik det tilbudt. Nu ser USADA frem til, at Armstrong lever op til de ord, han gav Oprah om, at han gerne vil hjælpe cykelsporten.

- Hans indrømmelse af at have dopet gennem hele sin karriere et et lille skridt i den rigtige retning. Men hvis han er oprigtig i, at han vil rette sine fejltagelser, så vil han afgive forklaring under ed om det fulde omfang af dopingen, lyder det i USADAs statement.

Læs også: