KØB PLUS!

Ukendt dansker smadrer Tour-konger

Tømreren John Ebsen slog flere stjernenavne, da han vandt Taiwan KOM Challenge, som er et stort invitationsløb i Asien.

Taiwan KOM Challenge var på bare 105 kilometer, men sluttede i 3270 meters højde og reelt kun var fladt de første 15 kilometer og var lige guf for den danske klatrer John Ebsen.Tømreren fra Holstebro.

Med en startliste med de største asiatiske profiler samt franske WorldTour-ryttere som Anthony Charteau og Jeremy Roy samt den stærke italiener Matteo Rabottini og ikke at forglemme den 36-årige spanske profil Fransisco Mancebo, der i år har to UCI sejre og hele 18 top 10 placeringer i UCI løb, var der lagt i kakkelovnen til et race på meget højt niveau.

John Ebsen holdt sig i ro fra start og havde rigtig gode ben, da løbet begyndte at tage til i karakter. Det værst tænkelige skete dog for den danske bjergrytter med godt 30 kilometer igen, da han punkterede. Frontgruppen var da minimeret ned til kun 15 ryttere, og det tog cirka et minut at få skiftet til nyt hjul.

I samme moment, som John Ebsen får uheld, rykker den unge italienske rytter Davide Orrico væk med det franske mountainbike ikon Peter Pouly og irske David McCann på hjul. Danskeren indser så, at han er nød til at sætte alt på et bræt for at nå tilbage og efter et par knaldhårde kilometer i det røde felt, når han op til anden gruppe med blandt andet Jeremy Roy og Mancebo. John Ebsen vælger dog omgående at køre forbi dem og fortsætte jagten på top tre.

Med cirka 24 km igen får CCN-kaptajnen fra Danmark kontakt med de tre i front. Derefter finder de fire ind i et fint samarbejde indtil 8 kilometer før mål, hvor stigningsprocenterne sniger sig op på 15-20 % de værste steder og netop på én af disse voldsomme stigninger rykker John Ebsen uimodståeligt og kun Peter Pouly kan følge ham, han er dog i så store vanskeligheder, at det er et spørgsmål om tid, inden han ryger af.

Han forsvinder på et meget stejlt stykke med seks kilometer tilbage, men hans store evner som mountainbike-rytter fornægter sig ikke og på et par mindre nedkørsler kommer han næsten tilbage, da John Ebsen vælger at køre meget sikkert der. Peter Pouly har blandt andet en fjerdeplads fra VM i mountainbike på sit CV.

Op mod målet holder Ebsen dog franskmanden væk, og han vinder med 30 sekunder, mens David McCann er over to minutter efter som treer. Italieneren Davide Orrico taber mere end fem minutter efter, hvilket viser noget om løbets sværhedsgrad. Fransisco Mancebo bliver nummer otte, mens Jeremy Roy ender som nummer tolv.

For et par uger siden vandt John Ebsen også en etape i nationalt thailandske løb og blev samlet toer efter netop Peter Pouly. Holstebro-rytteren har endnu to UCI løb i Asien i år, inden sæsonen slutter.

John Ebsens tid opad den 3270 meter stigning Wuling var iøvrigt den hurtigste, som nogensinde er blevet kørt opad den.

Resultat
1 John Ebsen – CCN Cycling 2.15.29
2 Peter Pouly – Bike Net Signha 0.30
3 David McCann – RTS Racing Team 2.38
4 Davide Orrico – Atlas Enervit 5.14
5 Alex Destriboy-Coudroy – Bike Net Singha 7.58

feltet.dk

Læs også: