KØB PLUS!

Udmarvet Tom Boonen indlagt

Kiloene rasler af den belgiske klassikerstjerne, der blev indlagt på hospitalet i tre dage med fordøjelsesproblemer

Klassikerstjernen Tom Boonen er røget ind i noget, der lyder som en alvorlig sygdom. Den belgiske cykelrytter måtte i weekenden opgive at stille til start i et velgørenhedsløb, der endda bar hans eget navn.

Det er formentlig en alvorlig mave-tarminfektion, der har sendt Boonen til tælling. Efter tre dages indlæggelse på hospitalet er han stadig ikke kommet på højkant, skriver Cyclingnews.com.

- Tom er slet ikke sig selv for tiden, siger hans samlever Lore til avisen Het Nieuwsblad.

En time før velgørenhedsløbet lørdag sendte klassikerstjernen en sms-besked til sportsdirektør Wilfried Peters og aflyste sin deltagelse.

- Han skrev, at han havde spist noget til frokost, og nu havde han fået ondt igen, lyder det fra Peters.

Tom Boonen er allerede gået glip af Omega Pharma-Quicksteps team-building tur til Slovakiet. Nu kæmper han mod tiden for at blive klar til holdets første træningslejr den 10. december.

- Han blev syg natten til mandag i sidste uge, fortæller Boonen-samleveren Lore.

- Tirsdag tog han på skadestuen, hvor de straks indlagde ham og beholdt ham i tre dage.

Boonen blev udskrevet torsdag og fik det bedre, men i weekenden fik han åbenbart et tilbagefald. Siden en operation for otte år siden, har cykelstjernen døjet med problemer med fordøjelsessystemet.

- Han slæbte sig selv fra sengen til badeværelset og tilbage. Han laver ikke andet end at sove. På tre dage tabte han to kilo. Han ligner slet ikke sig selv, beskriver Lore.

Holdlægen Yvon Van Mol fortæller, at vægttabet primært skyldes tab af væske. Ifølge ham er sygdommen ikke noget problem, og han forudser heller ikke problemer med træningen.

- Tom var forud for skemaet alligevel. Han trænede dagligt mellem tre og tre en halv time, så han har noget i reserve, lyder det fra lægen, der dog medgiver, at meget afhænger af træningslejren i den kommende uge.

- Det bliver afgørende. Alt afhænger af, om han bliver klar til at komme med på lejren, siger Yvon Van Mol.