KØB PLUS!

UCI-dansker: Riis skader cykelsporten

Står det UCI-bestyrelsesmedlemmet, Peder Pedersen, så yder Bjarne Riis i øjeblikket stor skade på cykelsporten, da han ikke vil svare på de anklager, som blandt andre Tyler Hamilton er kommet med.

I 2008 skabte UCI en lille gruppe, der skulle arbejde med de løbende dopingsager samt hele tiden prøve at være på forkant med tests og udvikling af anti-doping arbejdet. Gruppen går under navnet Anti-doping Foundation (CADF) og har danske Peder Pedersen blandt sine få medlemmer.

- Nu har jeg været med i Anti-doping Foundation i seks år, hvor jeg har god samvittighed omkring det, vi har gjort. Selvfølgelig er det meget ubehageligt, det som kommer frem i øjeblikket. Selvom det meste af det tilhører fortiden, så skal vi ikke være blinde for, at det også rækker ind i nutiden og i fremtiden med de afsløringer, der er kommet, så det er det, vi virkelig skal sørge for at få håndteret, forklarer Peder Pedersen, inden han tilføjer om den danske vinkel.

- Her i Danmark står vi med et enkeltproblem i Bjarne Riis. Hans hold og hans gøren og laden har været umådeligt positivt for udviklingen af dansk cykelsport og den deraf store interesse. Men det at han tier stille i øjeblikket, og hverken vil be- eller afkræfte de påstande, der er imod ham, det er til stor skade for cykelsporten og dens troværdighed. Alle, der følger med i det her, kan jo se, at der mangler nogle svar på nogle ting, hvilket giver utryghed, og man mister troværdighed. Så det er på høje tider, at Bjarne Riis kommer frem og fortæller.

- Bjarne er selvfølgelig ikke alene om dette, men det er det, som påvirker os danskere, så man kan komme helt til bunds i det her. Derfor har vi også fra UCIs side nedsat en kommission bestående af eksterne eksperter, som er uvildige fra cykelsporten, som skal have lejlighed til at kuglegrave alt, så vi kan få troværdigheden tilbage og komme videre.

Internationalt er det dog ikke kun Bjarne Riis, som fylder. Anklagerne vælter også frem mod præsident Pat McQuaid og tidligere præsident Hein Verbruggen. Anklager som bestemt fylder en del i hovedsædet i Schweiz.

- Det er vi i hvert fald nogle stykker, som taler rigtig meget om, og det ved de begge to godt, og de deltager også begge to i debatten. Derfor er det også vigtigt, at de forhold bliver taget op af kommissionen, da vi ikke kan leve med, hverken høj eller lav i UCI, hvis de har gjort noget, som ikke er korrekt. Men har de det, så må det få konsekvenser.

På trods af de mange problemer for sporten, så tror Peder Pedersen dog på en lys fremtid.

- Som jeg ser det lige nu, så har cykelsporten aldrig været så populær før. Nu skal vi så slå det store slag, med de afsløringer, der er kommet, hvilket jeg håber og tror, vi kan tåle, og så skal det nok gå godt i 2013. Men det kræver, at vi alle sammen yder vores bedste og ikke tolererer nogen former for snyd, så vi har en fair og sund sport, slutter Peder Pedersen.

feltet.dk

Læs også: