KØB PLUS!

TV: Sådan ledte Riis mig til bloddoping

  •  
  • Tyler Hamilton fortæller om doping på Team CSC. (Foto: Asger Ladefoged)
1 2

Bjarne Riis introducerede Tyler Hamilton for berygtet dopinglæge. I dette TV-klip fortæller Hamilton, hvordan det foregik.

Bjarne Riis var årsagen til, at Tyler Hamilton begyndte et omfattende dopingprogram med den spanske læge Eufemiano Fuentes. Det fortæller Tyler Hamilton i et interview med sporten.dk. I TV-klippet herover kan du høre, hvordan det gik til, da Bjarne Riis og Tyler Hamilton under deres første private møde skabte kontakten til Eufemiano Fuentes.

- Han gav mig hans navn og hans telefonnummer, og så skulle jeg kontakte ham op til sæsonen 2002, hvor jeg lige havde skrevet kontrakt med Team CSC, fortæller Hamilton om det afgørende møde med Riis, inden de to begyndte at samarbejde på Team CSC.

- Bjarne og jeg talte om bloddoping, og om at det var den sikreste doping, fordi det var ens eget blod, og fordi der ikke var nogen test for det.

- Jeg kontaktede Fuentes før den nye sæson, og så mødte jeg ham første gang i februar 2002.

Bjarne Riis har afvist, at han skulle kende noget som helst til Eufemiano Fuentes, men det er ikke sandt, påstår Hamilton. Amerikaneren kan ikke bevise det, men han fortæller, at de alle tre har mødtes én gang på et hotelværelse i Spanien i 2003. Hamilton havde lige kørt Baskerlandet Rundt, og han skulle have Fuentes' hjælp til bloddoping, hvilket dengang skete hver fjerde uge. 

- Bjarne vidste, at jeg skulle mødes med Fuentes, og så spurgte han, om han måtte komme med. Jeg ved ikke, om det var den første gang de mødtes, men vi var alle tre i samme værelse på samme tidspunkt, siger Tyler Hamilton. 

LÆS DET STORE INTERVIEW MED TYLER HAMILTON I BT OG BERLINGSKE MANDAG

- Sådan mødtes Bjarne med dopinglægen
- Vi planlagde mit løbsprogram efter dopingprogrammet
- Hold dig fra Oleg Tinkov, Bjarne
- Jens Voigt spytter mig i ansigtet

Læs også: