KØB PLUS!

TV-kanal om Armstrong: Det går amok

Discovery jubler over interviewet med Lance Armstrong, der har skabt telefonstorm. Første del af interviewet vises direkte kl. 03.00.

Lance Armstrong og Oprah Winfrey har tilsammen gjort det, som programmer om fly, store maskiner eller kampvogne sjældent gør. Skabt seer- og telefonstorm.

Discovery Channel samt søsterkanalen TLC er de eneste herhjemme, der sender Oprah Winfreys meget omtalte interview med Lance Armstrong. Et interview hvor den forhenværende syvdobbelte Tour de France-vinder angiveligt indrømmer en omfattende brug af doping på vej mod triumferne i Frankrig.

- Interessen er kæmpe stor, og det er simpelthen gået amok. Dels er det jo Lance Armstrongs historie, der i sig selv er spektakulær. Samtidig er det et frit interview uden barrierer, hvor han har sagt, at han vil svare ærligt. Det har han selvfølgelig sagt før, men i sig selv er han for tiden super-interessant, og så er han i selskab med en af verdens bedste interviewere. Hun er kendt for at få folk til at åbne sig, og det vil vi også se Lance Armstrong gøre, lyder det fra Jan Andreassen, nordisk direktør for Discovery Networks.

Amerikanske Discovery Communications ejer halvdelen af Oprah Winfreys tv-kanal, OWN, der står bag det allerede berømte interview med den detroniserede Tour de France-rytter. Derfor er det naturligt, at det er nichekanalen, der i Danmark og resten af Norden lægger sendetid til interviewet.

- Programmæssigt er det noget af det største, vi har sendt, selv om vi også har meget stærke, amerikanske udsendelser. Men der er intet, der har sat dagsorden på samme måde som det her, lyder det fra tv-direktøren.

Det er derfor, telefonerne har glødet hos netværkets filialer verden over. Det gælder også den danske afdeling i Bredgade i København.

- Alle medier har kimet os ned, og det gælder stort set hele verden. De efterspørger citater fra interviewet og citater fra os. Det er ret overvældende.

Hos tv-netværkets danske filial tør man endnu ikke drømme om seer-rekord. Dertil er sendetidspunktet om natten trods alt for skævt.

- Det er svært at sige om det udløser en seerrekord, for det bliver sendt midt om natten. Men jeg tror helt sikkert, at der kommer mange nye seere til kanalen i de kommende dage, lyder det forsigtigt fra Jan Andreassen.

Ud over samsendingen med de amerikanske kanaler, genudsender det danske Discovery interviewet i løbet af morgenen og aftenen både fredag og lørdag. Oprindeligt var interviewet tænkt som en enkelt udsendelse. Men efter at have lavet optagelserne besluttede Oprah Winfrey tirsdag at dele interviewet op i to programmer. Derfor står der Lance Armstrong på sendefladen både i nat og natten til lørdag.

Læs også: