KØB PLUS!

Tre ryttere til Riis' udviklingshold

Ceramica Flaminia har skrevet kontrakt med blandt andre Ivan Rovny, der tidligere har kørt for RadioShack og Katusha.

Team Saxo-Tinkoff får i 2013 et udviklingshold i form af Ceramica Flaminia, der skal udvikle talenter til det danske ProTeam med Bjarne Riis i spidsen. Holdet har i dag offentliggjort yderligere tre ryttere, hvilket vil sige, at i alt ni ryttere officielt er på plads til 2013-sæsonen. Dermed mangler kun tre, da det tidligere er meldt ud, at 12 ryttere kommer til at køre på holdet.

Filippo Baggio, Davide Mucelli, begge fra Italien, og russeren Ivan Rovny er de tre ryttere, holdet i dag har offentliggjort. Her er det formentlig specielt sidstnævnte, de fleste vil kunne kende, da russeren har været professionel i en række år, blandt andet på Tinkoff, der nu er sponsor for Riis, Katusha, RadioShack og senest RusVelo.

Også Baggio og Mucelli kommer fra et professionelt hold, da de begge i år har kørt for Utensilnord Named, der har haft licens som et professionelt kontinentalhold. Baggio er i år blevet samlet nummer seks i Giro della Calabria, mens Mucelli har en fjerdeplads i Coppa Agostini som sit bedste resultat i denne sæson.

- Vi har allerede et forhold til Filippo. Hans professionelle debut fandt sted i 2010 på Ceramica Flaminia, og vores første indtryk af ham var godt. Så da Riccardo Forconi bad mig om at skrive kontrakt med ham var jeg straks enig. Vi satser på ham til spurterne, og vi tror på, at han kan udvikle sig meget, siger manager på holdet, Roberto Marrone.

Ivan Rovny kommer med erfaring, hvilket Riis har efterspurgt.

- Vi er blevet enige med Bjarne Riis om at få en rytter ind, der stadig er ung men med stor erfaring og professionalisme med sig. Rovny har brugt har brugt tre år af sin karriere på ProTouren og er en ideel løsning for os, forklarer Roberto Marrone.

Holdet har dermed offenttliggjort følgende ryttere til 2013: Filippo Baggio, Andrea Fedi, Matteo Fedi, Patrick Lane, Andrea Manfredi, Davide Mucelli, Ivan Rovny og Robert Victor Squire.

feltet.dk