Stjernerne tjener alle pengene, imens vandbærerne må nøjes med håndører. Se, hvor meget Tour de France-stjernerne tjener

Det amerikanske magasin Forbes lavede i begyndelsen af juni i år en opgørelse over, hvor mange penge de bedst lønnede sportsstjerner tjener.

Øverst på listen ligger golfstjernen Tiger Woods. Ifølge Forbes tjener han 78 millioner dollar om året (444 millioner kroner). Efter ham på listen kommer tennisspilleren Roger Federer og basketspilleren Kobe Bryant. Lidt længere nede ad listen ligger fodboldspillerne Messi og Ronaldo.

Cykelrytterne er ikke i nærheden af toppen. Lønniveaet ligger ganske enkelt på et helt andet leje. Lønningerne er godt nok steget i cykelsporten, så de gamle historier fra Brian Holm om at leve på en sten gælder ikke længere for vandbærerne i nutidens cykelsport. Det er dog fortsat sådan, at få stjerner tjener langt mere end det brede felt af ryttere.

Mindstelønnen for en World Tour-rytter ligger på 261.000 kroner om året, og her omkring ligger mange ryttere placeret på lønskalaen. BT har fået hjælp af kilder i cykelsporten, som har kendskab til lønningerne, til at give et overblik over, hvor meget de bedst lønnede cykelryttere tjener.

Resultaterne er ikke nødvendigvis de helt præcise lønninger, men danner et billede af, hvor de ligger henne på lønskalaen.

Rytterne har udover disse lønninger også sponsorkontrakter, som de tjener yderligere penge på.

Chris Froome, Team SKY: Ny kontrakt: 30-37 millioner kroner om året (nuværende kontrakt: Omkring 12 millioner om året)

Team Sky-kaptajnen er tidens bedste cykelrytter, og skal man tro meldingerne fra engelske medier, så vil han og Team Sky offentliggøre en kontraktforlængelse, som binder de to parter indtil 2016. Den nye kontrakt gør ham samtidig til den bedst lønnede rytter i feltet. Kilder vurderer, at lønnen ligger et sted imellem 30 og 37 millioner, hvilket er over en fordobling af den løn han får lige nu

Alberto Contador, Team Saxo-Tinkoff: 26-30 millioner kroner om året.

Da Alberto Contador skrev kontrakt med Bjarne Riis og Team Saxo Bank i 2010 fik han stukket en guldrandet kontrakt i hånden. Den spanske stjerne kunne sætte omkring 35 millioner kroner ind på kontoen, hvilket gjorde han til den bedst lønnede rytter. Dopingkarantænen har dog ændret lidt på den nye kontrakt, så han ligger et sted lige under 30 millioner kroner.

Mark Cavendish, Omega Pharma-Quickstep: 22-25 millioner kroner om året.

Cavendish skiftede før sæsonen fra Team Sky til belgiske Omega Pharma-Quickstep. Hans tidligere løn lå omkring 22 millioner kroner, og den er i hvert fald ikke blevet forværret, efter skiftet til Brian Holm, hvor hans kvaliteter bliver højere værdsat.

Vicenzo Nibali, Astana: 21 millioner kroner om året.

'Hajen fra Messina', som Nibali bliver kaldt, skiftede før denne sæson fra Liquigas, og det blev en rigtig god forretning for ham. Nibali menes at tjene omkring 2,8 millioner euro (21 millioner kroner) om året i grundløn. Italieneren har da også allerede givet profit til holdet, da han vandt Giro d’Italia og snart vil han forsøge at vinde Vuelta a Espana. Nibali er ikke med i årets Tour de France.

Fabian Cancellara, Team Radioshack: 19 millioner kroner om året.

Når man har vundet Paris-Roubaix tre gange, Flandern Rundt to gange, Milano-San-Remo, otte etapesejre i Tour de France, OL-guld og et par verdensmesterskaber, så står man med rigtigt gode argumenter for en høj løn. Cancellara hiver omkring 19 millioner i sin nuværende kontrakt, og næste år ligger han i samme leje, når han fortsætter på det nye Trek-hold. Cancellara er ikke med i årets Tour de France.

Cadel Evans, BMC: 19 millioner kroner om året.

Hvis man udelukkende bedømmer ud fra årets Tour de France, så er BMC-kaptajnen ikke i nærheden af at være sin løn værd. Hans høje løn på BMC, som vurderes til at være et af de dyreste hold i feltet, skal ses i lyset af, at han underskrev en ny kontrakt efter han vandt Tour de France i 2011. Sådan en sejr er mange penge værd, og det blev Cadel Evans belønnet for.

Philippe Gilbert, BMC: 19 millioner kroner om året.

Philippe Gilbert vandt alt han kunne komme i nærheden af i 2011, og det blev han belønnet for af BMC, som gav ham en stor kontrakt, som han under dette års Tour de France har forlænget. Men Gilbert har siden haft svært ved at leve op til de høje forventninger. Det går dog ikke ud over hans flotte løn.

Andy Schleck, Team Radioshack: 17 millioner kroner om året.

Da Team Leopard-Trek blev dannet for snart tre år blev der langet gode lønninger ud til Schleck-brødrene og Fabian Cancellara. Og selvom holdet i Tour de France insisterede på, at både Andy Schleck og Fränk Schleck var kaptajner, så indikerede lønnen, at der blev satset mere på Andy. Han lå nemlig lidt over sin bror, som for nylig blevet fyret af Radioshack.

Peter Sagan, Cannondale: 15 millioner kroner om året.

Peter Sagan var en af sidste sæsons store åbenbaringer i cykelsporten. Store sejre, ung alder og en spændende personlighed. Den slags er penge værd for sponsorer, og derfor vurderer kilder, at han har bevæget sig tæt på toppen af lønskalaen.

Jakob Fuglsang, Astana: 7,5 millioner kroner om året.

Jakob Fuglsang er ikke blandt de bedst lønnede ryttere, men han er suverænt den bedste betalte dansker. Han underskrev en god kontrakt med Team Leopard-Trek i 2010, som gav ham en årsløn på omkring 6 millioner, og den kontrakt har han forbedret med sit skifte til Astana, hvor han nu hæver 1 million euro om året - 7,5 millioner danske kroner. Fuglsang havde også tilbud fra Omega Pharma-Quickstep og Team Saxo-Tinkoff, men Astana tilbød den bedste løn og en kaptajnrolle. Fuglsangs kontrakt gælder i tre år.