Tour-legendes åbne brev: Smid chefen ud

Greg Lemond opfordrer i stærke vendinger UCIs præsident til at gå af.

Cykelverdenen er i krise og en af hovedpersonerne er Den Internationale Cykelunions (UCI) præsident, Pat McQuaid.

Præsidenten er under hårde beskyldninger som leder for en union, der anklages for korruption og for at dække over Armstrongs dopingmisbrug.

Torsdag er den tidligere Tour de France-vinder Greg Lemond kommet med en klar og stærk opfordring til Pat McQuaid. Det sker i et åbent brev, som han har postet på Facebook.

- Jeg vil bede cykelverdenen om at bakke mig op, når jeg siger, at Pat McQuaid skal trække sig tilbage. Jeg har aldrig set så stort et magtmisbrug i cykelhistorien - træk dig tilbage, hvis du elsker cykling, McQuaid. Og gør det, selvom du hader sporten, skriver Greg Lemond i brevet, der emmer af raseri. 

Lemond går direkte efter McQuaid, men også den tidligere præsident for UCI, Hein Verbruggen, får et ord med på vejen. Verbruggen var præsident dengang Armstrong angiveligt afgav en positiv prøve, som Verbruggen dækkede over.

- Pat, I mine øjne er du og Hein den korrupte del af cyklingen, raser Lemond. 

Greg Lemond har spillet en aktiv rolle i hele sagen omkring Lance Armstrong og US Postal. Lemond har i lang tid haft sin tvivl omkring Armstrongs renhed, og han har offentligt fortalt om sin tvivl. Det har kastet Lemond, Armstrong og McQuaid ud i flere slagsmål på ord. 

- Du har for nylig pointeret, at jeg var skyld i USADAs efterforskning af Lance Armstrong. Hvorfor føler du, at du skal pege mig ud som "årsagen"? Hvorfor skyde budbringeren hver gang?

- Problemet for sporten er ikke doping, men korruption. Du er indbegrebet af ordet korruption, skriver Lemond.

Pat McQuaid sagde mandag, da han stadfæstede USADAs dom over Lance Armstrong, at han ingen planer har om at trække sig tilbage. Han kom ind i UCI i 2005 for at bekæmpe doping, og han er ikke færdig med sin kamp, siger han.

Læs også: