Den russiske holdejer har sammen med Riis har kridtet landevejene op for et opgør mod det britiske storholds cykelskole i den kommende sæson.

Man behøver ikke gå i sort, bare fordi Ruslands økonomi sejler som et skib i havsnød, og Kong Vinter i øvrigt har sendt isnende koldt tusmørke ind over Nordeuropa i de fleste af døgnets vågne timer.

Ikke meget læger sindet som en tur på cyklen. Og selv om Oleg Tinkov på papiret i disse dage bløder gigantiske summer fra sit rubel-imperium, bliver der hverken sparet på retorisk krudt eller de store armbevægelser, der har præget Team Tinkoff-Saxo, siden den ekstroverte finansmand satte sig i sadlen for næsten præcist et år siden.

Det er ikke mindst magtkampen med det britiske storhold Sky, der optager Oleg Tinkov. Især i sæsonerne 2012 og 2013 var det Sky og manager Dave Brailsford, der satte nye standarder og overliggeren højt i de store etapeløb.

Sky, der har danske Carsten Jeppesen ansat som teknisk direktør, gjorde en dyd ud af at vride marginale gevinster ud af alt og sende rytterne i længerevarende højdetræningslejre. Da den garvede australier Michael Rogers skiftede fra Sky til Team Saxo-Tinkoff, pegede han som det første på, at også Bjarne Riis og kompagni havde meget at lære.

I et interview med den engelske avis erkender Oleg Tinkov, at Sky med den skaldede og progressive cykeltænker Dave Brailsford i spidsen, har været førende. Men at det er en stakket frist.

»Dave havde banen for sig selv, han var konge og dominerede scenen. Og så kom jeg, investerede nogle penge og ikke bare dét, men også noget hjerne. Vi begynder at indhente Sky nu, og i 2015 overhaler vi dem forhåbentlig,« pointerer Tinkov.

Processen er allerede godt i gang. Alberto Contador kom for alvor tilbage på successporet i den forgangne sæson og nyder aktuelt kåringer som Årets Rytter her, der og de fleste steder. Med yderligere tilgang af fænomenet Peter Sagan, den med afstand dyreste rytter på parnasset i denne transfersæson, har Tinkoff-Saxo smykket truppen med tungt superstjernedrys.

»For nylig blev vi kaldt et »superteam«. Jeg kan godt lide det udtryk,« indrømmer Tinkov.

»Er vi bedst? Hvad betyder det? Sky har helt sikkert et større budget. Astana har også flere penge end os ifølge mine oplysninger. Men jeg tror, det er rigtigt at kalde os et superteam, for vi er stærke på alle fronter,« mener den sibiriskfødte holdejer.

Med udsigt til et historisk Tour de France, hvor Alberto Contador kan se frem til at skulle i kamp mod 2013-triumfator Chris Froome, den regerende vinder Vincenzo Nibali og den colombianske tyngdelovsdomptør Nairo Quintana, er forventningerne i hastig kurs mod febertilstand.

Alligevel advarer Tinkov imod at tage styrkeprøven for valide varer. For hvis Contador som planlagt kører Giro d'Italia, kan den 32-årige spanier risikere at komme til kort overfor en trio, der står på startstregen i Utrecht med friskere ben og et mentalt plus på kontoen.

»For mig er Alberto stadig den stærkeste, og Froome er hans største rival. Hvis ikke Alberto var styrtet, havde han vundet Tour de France i år. Nibali og Froome har sagt, at de tager direkte til Tour de France næste år, og hvis så Alberto slutter som toer eller treer, er han så dårligere end dem? Det får vi aldrig at vide,« erklærer Tinkov, der har forsøgt at tale for et mere ensartet løbsprogram, så publikum kunne følge de store etapeløbskanoner i krig over en stor del af året.

De store klassikere skal Peter Sagan tage sig af. Og hvis ikke den 24-årige slovak allerede har mærket et sus af forventninger fra holdets storsponsor, er Tinkov klar i mælet. Sagan skal slå til i forårets løbsmonumenter - de endagesstore klassikere.

»Sagans sæsonmål er Milano-Sanremo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Han skal vinde de to af dem. Og så skal Sagan selvfølgelig støtte Alberto i Tour de France. Han vil prøve at vinde den grønne trøje (for fjerde gang på stribe, red.) men det er ikke et mål i sig selv, at han vinder den, siger Tinkov.