KØB PLUS!

Thomas tog trøjen Down Under

Waliseren Geraint Thomas var den stærkeste rytter i Tour Down Under-feltet, da han angreb på stigningen Corkscrew Hill kort før mål på anden etape.

Team Skys Geraint Thomas er ny mand i den okker-farvede førertrøje i Tour Down Under.

Waliseren, der regnes blandt favoritterne til den samlede sejr, angreb med 10 kilometer tilbage af dagens etape, hvor rytterne skulle forcere stigningen Corkscrew Hill. Han fik selskab af George Bennett, Ben Hermans og Javier Moreno på den efterfølgende nedkørsel, men da spurten skulle køres, åbnede Thomas tidligt og kørte sikkert etapesejren hjem foran Moreno og Hermans.

Dermed overtog han også den samlede føring i løbet.

- Det var virkelig en god dag. Jeg havde det godt lige fra start af. Jeg har arbejdet hårdt hele vinteren, sagde en tilfreds brite efter sejren.

Han vil dog ikke love, at han nu har førertrøjen klæbet til kroppen resten af løbet.

- Først tager i morgen, og så vi tager det en dag ad gangen. Jeg kom her bare for at arbejde hårdt og måske vinde en etape. Nu har jeg gjort det, og det er fantastisk - den samlede sejr vil være en fantastisk bonus, hvis det sker, sagde han.

Danske Christopher Juul Jensen var af sted i dagens første udbrud, der først blev kørt ind med omkring 20 km tilbage af dagens 116,5 km korte etape. Han blev efterfølgende kåret til dagens mest aggressive rytter.

Chris Anker Sørensen havde ikke kræfterne til at sidde med den forreste gruppe op over den afsluttende stigning. Han satte 21 sekunder til og kom ind som nummer 21.

- Jeg sad egentlig perfekt placeret op ad den afgørende stigning, men jeg havde bare ikke benene, da de kørte. Jeg kom henover toppen i anden gruppe circa ti sekunder efter. Rundt i tredje sving på nedkørslen styrtede rytteren foran mig. Heldigvis røg jeg ikke med ned, men mange andre bag mig blev taget med. Gruppen blev derfor splittet, og vi kom aldrig op igen, sagde Chris Anker Sørensen til Team Saxo-Tinkoffs officielle hjemmeside .

Blandt de ryttere, der røg en tur i asfalten var den populære tyske veteran Jens Voigt:

- Årets tredje løb og første styrt. Giver den stadig gas og ignorerer min mærker efter styrtet, skriver han på Twitter.

Læs også: