Cykelforbundet skal skærpe sin dopingindsats for at bevare støttekroner.

Det kan få økonomiske konsekvenser for dansk cykelsport, hvis ikke der fremover bliver gjort mere for at bekæmpe doping.

Sådan lyder den utvetydige advarsel fra Team Danmarks formand Michael Andersen nu.

- Den tillid, der er i offentligheden omkring de professionelle cykelhold – inklusive Bjarne Riis’ hold – befinder sig på et nulpunkt. Og det vil tage mange år at bygge den op igen, siger han til Berlingske.

Kan du forestille dig, at det, du beskriver som manglende troværdighed til cykelsport, kan koste støttekroner til eksempelvis unge amatørryttere?

- Nej, men Team Danmark har indskærpet over for Danmarks Cykle Union, at forudsætningen for at modtage støtte i perioden 2013-2016 er, at DCU arbejder for at udbrede antidoping og iværksætter restriktioner overfor ryttere, der er involveret i brug af doping, fastslår Michael Andersen.

Han mener samtidig, at DCU nu har en særlig forpligtelse til at forholde sig meget kritisk til ryttere, der tidligere har været involveret i én eller flere dopingsager.

Og hvis en rytter på anden vis har udvist en adfærd, der modarbejder kampen mod doping i cykelsporten.

Hos Danmarks Cykle Union tager de Team Danmarks løftede pegefinger til efterretning. Derfor har forbundet allerede iværksat initiativer, som skal forebygge og forhindre ryttere i at dope sig. Det fortæller formand Tom Lund.

- Vi har foretaget en række tiltag, som vi allerede har præsenteret over for blandt andre Michael Andersen. Så vi prøver på mange områder at genskabe cykelsportens troværdighed. Det ved Michael Andersen også, at vi kæmper hårdt for. Og det gør vi som sagt på flere fronter, understreger Tom Lund.