KØB PLUS!

Suspenderer Girovinder for Ferrari-hjælp

Michele Scarponi risikerer at få livstidskarantæne, hvis han får karantæne for at have samarbejdet med lægen Michele Ferrari. Scarponi hævder dog selv, at han var overbevist om, at lægen ikke havde karantæne.

Lampre-ISDs profil Michele Scarponi, der blev erklæret for vinder af sidste års Giro d'Italia, da Alberto Contador blev frataget sejren, er blevet suspenderet af sit hold.

Han er er under mistanke på grund af sit tidligere samarbejde med lægen Michele Ferrari. Scarponi er i øjeblikket i gang med at blive undersøgt, og tirsdag blev han afhørt af CONI, hvor han indrømmede at have arbejdet sammen med Ferrari.

- Vi har allerede suspenderet ham baseret på en paragraf i vores interne regler, der oplyser, at ryttere, der bliver undersøgt, bliver stoppet indtil en endelig afgørelse, fortæller Lampre-ISDs pressechef, Andrea Appiani, til Cycling Weekly.

Han fortæller desuden, at holdet er stoppet med at betale Scarponi løn.

Afsløringerne af Scarponis samarbejde med Ferrari er en del af den italienske dopingefterforskning, der har fået navnet Padua-sagen. Her har offentlige undersøgere aflyttet en camper, som Ferrari bruger, når han laver test med ryttere. Og her skulle Ferrari angiveligt have sagt, til Scarponi, at han var "en pose blod fra" at vinde Giroen i 2010.

Den italienske undersøgelse hævdes at ville afsløre, at Michele Ferrari stadig i stor stil er i kontakt med mange cykelryttere.

Han har ellers ikke måttet arbejde med cykelryttere siden 2002, og hvis han gør det, så risikerer rytterne karantæne, hvilket blandt andre Filippo Pozzato fik at mærke, da han tidligere i år blev idømt tre måneders karantæne. Og det er det, som nu også kan komme til at koste Scarponi en karantæne.

- Jeg indrømmede, at jeg besøgte Ferrari til to test i september 2010, da min kontrakt med Androni Giocattoli var ved at udløbe. Lidt efter skrev jeg under med Lampre og har sidenhen arbejdet sammen med Mapei Training Centre. Jeg var overbevist om, at Ferrari ikke havde karantæne, så jeg handlede i god tro, forklarer Scarponi ifølge Cycling Weekly til Tuttobici.

Scarponi er tidligere blevet idømt en doping-karantæne, så hvis han får endnu en dom, risikerer han at få en livstidskarantæne. Sagen ligger altså hos CONI.

feltet.dk

Læs også: