Danmarks Idræts-Forbund vil ikke fortælle, hvem det er, Michael Rasmussen har fortalt om i sine dopingindrømmelser. Men siger, at det er væsentlige informationer, som vil give ham en nedsættelse af dopingkarantænen.

Der bliver ikke leveret nogen detaljer om, hvem Michael Rasmussen har angivet i sine dopingindrømmelser over for Anti Doping Danmark (ADD) og andre relevante myndigheder.

Det siger Morten Mølholm, udviklingschef i Danmarks Idræts-Forbund på et pressemøde torsdag eftermiddag.

- Jeg siger bare med det samme, at vi ikke ikke her kommer til at tale om, hvad han har fortalt os. Det må I have forstålse for, og jeg forstår godt nysgerrigheden over for det, men vi kommer ikke til at tale om andre personer og de oplysninger, Michael Rasmussen har givet os. Vi skal have fred og ro til at arbejde med de oplysninger, siger Morten Mølholm.

Og da sporten.dk spurgte til belastningen af Bjarne Riis, som nu kan se endnu en tidligere rytter på holdet indrømme doping, svarede Lone Hansen, direktør i Anti Doping Danmark.

- Vi kan ikke fortælle, hvad der er kommet frem under afhøringerne, vi skal nok arbejde hurtigt. Vi kan ikke løfte sløret for, hvad der er af substantielle oplysninger, men der ingen tvivl om, at vi følger op på det.

Michael Rasmussen har de seneste fire dage fortalt myndighederne, hvad han vidste.

- Han har erkendt brug af doping. En lang række stoffer. Jeg kan tilføje, at det også drejer sig om Dynepo. Afhøringerne er først afsluttet i går aftes - så der er stadig meget, der  skal dannes et overblik over, siger Mølholm og fortsætter:

- Foreløbigt tyder det på, at Michael Rasmussen har givet os rigtig væsentlige oplysninger ikke bare om sig selv, men også om andre. Hvilket betyder, at det er stort sandsynligt, at dopingudvalget kun indstiller ham til to års karantæne. Han stod ellers til otte år, fordi det er anden forseelse, men der er mulighed for at give rabat, hvis væsentlige oplysninger er kommet frem, og med det menes, at de handler om andre end ham selv.

Morten Mølholm siger, at det ikke kun handler om cykelryttere og folk i cykelsporten.

- Vi har fået et indblik i en beskidt verden. Dette gør vi i en større sags tjeneste. Der er andre end cykelryttere, der er skyldige i dette. Der foregår ting og sager, hvor det ikke kun er idrætsudøvere der er skyldige, og det kan være folk, som det er svære at få fat i. Det er ikke en særlig pæn verden, cykelrytterne lever i. Det har gjort et stort indtryk på os.

Lone Hansen siger om det forhold, at Michael Rasmussen i så mange år kunnet snyde systemet:

- Det er vigtigt at minde om, at man altså ikke er alene om at dope sig som atlet, der skal et stort netværk til.