KØB PLUS!

Stadig mest for sin egen skyld

KOMMENTAR

Der var ingen, der blev chokerede over Michael Rasmussens dopingindrømmelse i dag. Indikationerne af, at Rasmussen brugte doping undervejs i karrieren har været så mange, at vi bare ventede på denne sandhed om løgnen.

Den kom så i går på et pressemøde, hvor Rasmussen tydeligt ikke var stolt af situationen, og hvor han da også fik beklaget at have løjet og at have taget sejre fra andre ved at snyde.

Og indrømmelsen blev både i korte og lange sætninger udlagt som et rendyrket ønske om at bidrage til at rydde op i en syg sport.

Det er dog næppe hele sandheden om, hvorfor den 31. januar blev dagen, hvor Michael Rasmussen forandrede historien om sig selv.

Med i ligningen hører, at der i Holland er gang i en større række af indrømmelser fra tidligere Rabobank-ryttere - herunder Rasmussens tidligere holdkammerat Thomas Dekker, der har varslet, at han vil tale om alt og alle. Og helt uden skåneærmer.

Med andre ord var dette timingen for Michael Rasmussen i forhold til at selv at være offensiv i en indrømmelse og dermed sikre sig den goodwill hos antidopingmyndighederne, som han har brug for for at undgå så lang en karantæne fra sporten, så det reelt ville være en udelukkelse på livstid. Det ser Rasmussen nu ud til at have undgået ved over samtaler i flere dage ikke bare at fortælle om sig selv, men også om andre personer og hele det dopingsystem, der fra 1998 til 2010 var en del af hans cykelrytterliv. Den villighed til at stikke de andre sikrer, at Rasmussen kan have en fremtid i sporten.

Og dét incitament for at indrømme må man ikke glemme, inden man klapper Michael Rasmussen på skuldrene for at levere en ordentlig indrømmelse og hjælpe med at rydde op i skidtet. Og man må heller ikke glemme, at Rasmussen aldrig bliver en rigtig helt, selv om han nu hjælper med rengøringen. Det er også hans lort, der skal ryddes op i. Og man må ikke glemme, at Rasmussen gennem sit snyd skabte sig et godt liv med hus ved Gardasøen og millionlønninger.

Med det sagt, så tjener det til respekt, at Rasmussen ikke lavede en indrømmelse a la Bjarne Riis, men rent faktisk har leveret materiale, der kan hjælpe myndighederne med at forfølge andre snydere.

Ved at lukke fortællingen om sin egen karriere på den måde har Rasmussen efter alt at dømme samtidig åbnet døren ind til nye sandheder om dansk cykelsport.

Med Rasmussen som meddeler venter vi nu på, hvilke navne fra dansk cykelsports galleri, der risikerer at blive genstand for antidopingmyndighedernes efterforskning. Og over alle navne stråler i den forbindelse selvfølgelig Bjarne Riis, der stadig med tavshed forsøger at overbevise os alle sammen om, at han aldrig som holdejer har haft kendskab til eller hjulpet til doping på sit hold.

Michael Rasmussen kan meget vel få jorden til at ryste yderligere under Riis.

Din kommentar

Kommentarer

Kyllingen er ikke en helt

Skrevet af Anonym, Søndag den 3. februar 2013, 09:05

Ja så kom der en indrømmelse fra kyllingen, og det var vel egentlig også ventet. Det kan da vidst ikke komme bag på ret mange. Men det der var det mest opsigtsvækkende var at han havde dopet sig helt frem til 2010. Hvordan det kunne ske er måske mere interessant at finde ud af. Og at han har leveret materiale til noget der kan bruges til efterforskning i brugen af doping må vi så se. Vi skal altså huske at der skal ligge nogle beviser for at få nogle dømt.
Men at tro at der kommer noget frem der fælde Riis, som I meget gerne ser er utopi. Som Chris Anker ganske rigtigt sagde i aftes i DR sporten, lad nu være med at lave heksejagt på nogle på grund af rygter. Der vil jeg give ham helt ret.
Og I får ikke det der skal til for at Riis ned med nakken, selvom det er jeres største ønske.
Hvad med at fokus på dopingen i hele sporten i stedet for kun i cyklingen.
Men at Michael kan få strafnedsættelse ved at angive måske uskyldige mennesker er altså for langt ude. Han bliver aldrig en helt, han er en kylling.

Jesper Worre

Skrevet af Anonym, Fredag den 1. februar 2013, 22:32

Benjamin Munk Lund vis nu at du har nosser, jeg har holdt BT men blev træt af alt det skriver om doping og hetz mod Rolf Sørensen, Bjarne Riis med flere og nu den tåbelige udtagelse af Jesper Worre om at Rolf ikke kan dække de store løb for tv, altså hvad har den store idiot gang i, Jesper Worre som aldrig har vundet noget stort selv om han er taget doping, han burde holde mund istedet for at åbne den og fjerne en hver tvivl - han burde ikke kunne være direktør i DCU hvis han ikke tåle at Rolf er på TV han ved helt klart mere om de store løb - og ikke at glemme BT og de andre medier lever gogt af sporten.

Jesper Worre

Skrevet af Anonym, Fredag den 1. februar 2013, 22:32

Benjamin Munk Lund vis nu at du har nosser, jeg har holdt BT men blev træt af alt det skriver om doping og hetz mod Rolf Sørensen, Bjarne Riis med flere og nu den tåbelige udtagelse af Jesper Worre om at Rolf ikke kan dække de store løb for tv, altså hvad har den store idiot gang i, Jesper Worre som aldrig har vundet noget stort selv om han er taget doping, han burde holde mund istedet for at åbne den og fjerne en hver tvivl - han burde ikke kunne være direktør i DCU hvis han ikke tåle at Rolf er på TV han ved helt klart mere om de store løb - og ikke at glemme BT og de andre medier lever gogt af sporten.

Godt man ikke er cykelrytter

Skrevet af Anonym, Fredag den 1. februar 2013, 13:27

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at hvis man som cykelrytter, påtog sig den udfordring at opføre sig som medierne forventer, så ville det være noget nær en umulig opgave.

Før Michaels indrømmelsen blev han hele tiden flået i, og man fik fortalt hvor det ville klæde ham at indrømme. Når han så indrømmer, så bliver han igen flået i fordi han nu har spekuleret i tidspunktet for indrømmelsen.

Stop hetzen

Skrevet af Anonym, Fredag den 1. februar 2013, 09:38

Tiden er inde til at stoppe den ensidige hetz mod Bjarne Riis. Alle har jo brugt doping. Derfor har cykelsporten alligevel givet os store oplevelser, og de bedste ryttere har vundet.

Michael Rasmussen er en virkelig KYLLING, der nu har sikret sig at kunne vende tilbage til et fedt job i cykelsporten om et par år.
Da man så de "sure smileyer", der sad på række ved antidopingfolkenes pressemøde, kunne man kun få kvalme over Michael Rasmussen. Tænk, at han har bragt en række andre mennesker i fedtefadet over for disse selvhøjtidelige dopingfolk for at redde sig selv - en rigtig stikker.

Giv dog straffrihed til dem alle og lad os komme videre!

Ensidig hetz mod Riis?

Skrevet af Anonym, Fredag den 1. februar 2013, 17:43

Nu må folk fandme holde inde med det der tøsefornærmede forsvar af Bjarne Riis. Manden har ikke lavet andet end at lyve over for offentlighed og sine "fans" i 20 år. Han indrømmede kun modvilligt den første serie løgne da han var godt igang med den næste. Og så har han iøvrigt ikke bidraget til en renere sport da han jo som bekendt ikke ville implicere bagmændene. Han benægtede bla. at dopingen på Telekom var organiseret, så selv når han foregav at fortælle sandheden var det bare en anden løgn.

Bjarne Riis er en skændsel. Han burde sidde på en øde ø og spille blackjack med Stein Bagger, Ole Sohn og Peter Brixtofte.

Rasmussen the confessor

Skrevet af Anonym, Fredag den 1. februar 2013, 09:05

Og endnu engang er det Bjarne Riis der tilsyneladende er den største skurk i dansk cykelsport. Og for at toppe det hele op, så skal vi så høre på Jesper Worre som selv har haft snablen nede i doping spanden, stå og spille helgen med den løftede pegefinger. Har Jesper Worre selv tilstået og fortalt alt hvad han har lavet.....nej det har han ikke. Og hvad med Rolf Sørensen, det ligger lige til højrebenet for BT at bore i hvad han har lavet, men det magter man åbenbart ikke.
Man drister sig til at spørge ham når ham tilfældigvis kommer kørende på sin cykel, nogen egentlig efterforskning sker ikke.
Brian Holm har også "kun" sagt han har taget doping, hvorfor borer BT ikke mere i det.
Dækningen er så ensidig fra BT´s side at det er til at få kvalme over.
Dårligt nok har Rasmussen holdt pressemøde, før at Riis med det samme skal beskyldes for alverdens ting og sager.
I det hele taget er BT´s dækning baseret på andres arbejde og ikke deres eget opsøgende arbejde.
De lancere bare nogen smarte overskrifter som opfølgning på allerede offentliggjort data.
Jeg er fløjtende ligeglad med hvad Rasmussen bekenderen har at sige, vi vidste godt at han havde snydt, han var bare aldrig blevet snuppet for det.
Det ville have klædt Rasmussen, hvis han havde gjort regningen op for sine egne ting og ikke alle mulige andres ting og sager.

Luk nu det hold, Riis!

Skrevet af Anonym, Torsdag den 31. januar 2013, 23:22

Spillet er ude. Det er kun enfoldige tåber der stadig nærer illusioner om at det hold er rent. De ultimative falliterklæringer var at hyre Armstrongs og Bruyneels vidunderbarn, Contador og derefter slå pjalterne sammen med den brovtende russiske mafioso. Dødsstødet kommer når retssagen mod Dr. Fuentes er afsluttet. Det er alt for sent at redde æren, men Riis kan måske lige nå at undgå ydmygelsen at blive udelukket fra Touren. Tag dit snavsede tøj og gå, Bjarne. Vi gider dig ikke mere.