KØB PLUS!

Sportschef: Hvorfor skyde budbringeren?

BT's sportschef Jacob Staehelin undrer sig over, hvorfor Kim Andersen og Lars Bak per automatik mener, at de, der fortæller om fortidens dopingsynder, gør dårlige ting for cykelsporten

Mandag kunne man på sporten.dk læse Kim Andersen stå fast på, at han aldrig har set eller haft noget med doping at gøre, siden han stoppede sin aktive karriere. Og Lars Bak kan man tirsdag - også på sporten.dk - læse, at han opfatter det som 'synd, når de gamle koryfæer vil lave om på deres liv eller pudse glorien. De roder op i noget, der skader de unge ryttere', som han siger.

I en kommentar på sporten.dk undrer BT's sportschef Jacob Staehelin sig over det udgangspunkt fra Kim Andersen og Lars Bak:

- Jeg er oprigtig ked af, at cykelryttere og -ledere ikke har omfavnet Lance Armstrong-sagen i højere grad. Jeg er med på, at der er en vis form for masochisme forbundet med det, men lige nu er cykelsporten lige så stille ved at gøre det, den altid har gjort: skyde budbringeren og i øvrigt stille spørgsmål ved budbringerens motiver.

- Kim Andersen gør det og Lars Bak gør det. Lars Bak siger, at vi skal se på nutiden og glemme, hvad der er sket i fortiden - og der er givetvis mange andre, der er enige. At fokus på fortiden gør nutiden vanskelig, er argumentet, og Rabobanks exit er beviset, skriver Jacob Staehelin.

Specifikt om de to cykelpersonligheders seneste udmeldinger skriver Jacob Staehelin:

- Kim Andersen har slet ikke set noget undervejs. Og så er vi for alvor tilbage ved den gammelkendte retorik. Det virker ganske enkelt ikke troværdigt med sådan en udmelding. Vi har hørt det for mange gange - og er blevet skuffet for mange gange.

- Jeg er enig i Lars Baks betragtninger om, at cykelsporten er i langt bedre forfatning i dag end for fem eller 10 år siden. Langt bedre. Men troværdighed kommer ikke tilbage, før man tør se fortiden i øjnene. Hvor masochistisk det end må være.

LÆS OG KOMMENTER JACOB STAEHELINS BLOG HER.

Læs også: