En dopingplettet fortid er ingen hindring for at få kontrakt med Christina Watches-Onfone, og Michael Rasmussen har spansk eks-verdensmester i sigte.

Mens cykelsporten er rystet i sin grundvold over legenden Lance Armstrongs fald og dagligt har nye beretninger om ryttere og personel, der fyres på grund af en dopingplettet fortid, går Michael Rasmussen og Christina Watches-Onfone imod strømmen.

Onsdag offentliggjorde Kyllingen og kompagni, at man fra 2013 har skrevet kontrakt med den 34-årige spanier Constantino Zaballa, der dels har afsonet en dopingdom for brug af efedrin, dels har været i umiddelbar betænkelig nærhed af hold, hvor brugen af doping har floreret over gennemsnittet.

At Zaballa, der i en meget ujævn karriere har en etapesejr i Vuelta España og en gevinst i den spanske endagesklassiker Clasica San Sebastian som sine sportslige højdepunkter, har et belastet renommé, har på ingen måde været en hindring for en kontrakt på det danske mandskab.

- Man kan enten vælge, om man vil leve i et retssamfund eller i en bananrepublik. Vi har valgt det første, og derfor er det heller ikke noget problem at ansætte en mand som Zaballa, understreger administrerende direktør Claus Hembo overfor sporten.dk.

- Vores kriterie er, at vi vil sammensætte det stærkest mulige hold. Vi skal være et spændende cykelhold og har ingen ambition om at flytte rundt på de samme 'ludo-brikker' af de danske cykelryttere, der er i cirkulation på de hjemlige Continental-hold, siger Hembo, som i denne sæson har oplevet repressalier fra en fransk løbsarrangør, der ikke brød som om danskerholdets personalepolitik.

-  Det er rigtigt, at der var problemer med Tour de Alsace, fordi de ikke havde lyst til at se Michael Rasmussen og Stefan Schumacher, men de var tvunget til et invitere os, og sådan blev det, fortæller Hembo, der med Zaballa på holdet efter sigende har fået en fod i størrelse 46 ind på den spanske løbsscene.

- De seneste dage har vi fået otte invitationer til spanske løb i næste sæson, så det er nærmest en drømmeverden, hvad det angår, konstaterer Claus Hembo, som ikke vil bekræfte navnet på holdets næste store navn.

Ifølge sporten.dks oplysninger skulle næste dopingplettede navn i buketten dog byde på et overraskende comeback for den tidligere verdensmester Igor Astarloa. Den nu 36-årige spanier vandt i 2003 VM, men blev for to år siden fældet af mistænkelige blodværdier i det biologiske pas og idømt en to år lang karantæne.

- Jeg kan ikke kommentere på, om vi skriver kontrakt med Igor Astarloa, men jeg kan sige, at vi på nuværende tidspunkt har 14 ryttere på kontrakt for 2013, så holdet er på plads, lyder det fra Claus Hembo, der i denne sæson også havde den dopingdømte schweizer Thomas Frei inde at vende på det danske cykelhold.

Med Constantino Zaballas entré, får Rasmussen også tilført  masser af rutine. Zaballa indledte sin professionelle karriere i 2001 på Kelme og har gennem årene repræsenteret mandskaber som Saunier Duval, Caisse d'Epargne og det stærkt betændte LA-MSS fra Portugal.

Sidstnævnte mandskab var i 2008, hvor Zaballa kørte for portugiserne, involveret i en sag om beslaglagt udstyr til brug for bloddoping ved en razzia på LA-MSS holdets eget hovedkvarter i Povoa de Varzim.

Zaballa, der også blev nævnt i Operacion Puerto afsløringerne fra 2006, var angiveligt ikke direkte impliceret i blod-balladen på LA-MSS. Først i 2010 klappede dopingfælden om den spanske veteran, da han blev testet positiv for efedrin, et af de mildeste stoffer på den forbudte liste.

Af samme grund blev Zaballa i marts i år også kun idømt ni måneders karantæne, men ikke desto mindre annoncerede spanieren som en konsekvens af sanktionen, at han ville stoppe karrieren.
  
Ihvertfald indtil Michael Rasmussen og Chrstina-Watches-Onfone kom med en ny chance og et kontrakttilbud.