Jakob Fuglsangs Astana-hold kunne ikke følge med de bedste i holdtidskørslen i Catalonien.

Banyoles. Cykelrytteren Jakob Fuglsang (Astana) får svært ved at blande sig med de bedste i det samlede klassement i etapeløbet Catalonien Rundt.

Det står klart efter tirsdagens holdtidskørsel, hvor hans Astana-hold tabte 2 minutter og 5 sekunder til vinderen, Movistar, og blot sluttede som ottendebedst på den 41 kilometer lange rute.

Tre af de otte Astana-ryttere kunne ikke holde tempoet og blev smidt af undervejs. Derfor måtte det kasakhiske hold køre over stregen med kun fem ryttere, deriblandt Fuglsang og hans landsmand Jesper Hansen.

I et løb på kun syv etaper bliver det yderst vanskeligt at lukke et hul på mere end to minutter til et topnavn som Alejandro Valverde, der er kaptajn på det vindende Movistar-hold.

På andenpladsen var BMC med Tejay van Garderen og Rohan Dennis kun to sekunder langsommere, mens Chris Froomes Sky-hold blev nummer tre med et tidstab på 46 sekunder.

Løbets førertrøje gik i første omgang til José Joaquín Rojas (Movistar), men han blev efter etapen udstyret med en straf på tre minutter for at skubbe to holdkammerater, hvilket strider imod reglerne.

Derfor er det Valverde, der officielt fører løbet inden onsdagens tredje etape. Det bliver en 188 kilometer lang bjergetape, der inkluderer tre stigninger i kategori 1.