Rodriguez får den kolde skulder

Tour-arrangørerne fra ASO giver Katusha og verdensetteren Joaquin Rodriguez en kold skulder til to af sæsonens betydende etapeløb.

Det var en stor overraskelse for de fleste iagttagere, da Den internationale Cykel Union (UCI) sidst på året uddelte de såkaldte World Tour-licenser og i den anledning så bort fra det russiske storhold Katusha og deres stjernenavn Joaquin Rodriguez.

Uden en World Tour-licens lever man på arrangørernes nåde og wild cards, når det handler om deltagelse i sæsonens tre store etapeløb. Og hvis Katusha måske går i en tro på, at deres spanske klassementsnavn må og skal kunne trække en invitation på resultaterne alene, blev invitationerne til prestigefulde etapeløb som Paris-Nice og Dauphiné Libéré en ubehagelig overraskelse for Rodriguez og kompagni.

De to løb, der arrangeres af ASO som også ejer Tour de France, har man overraskende nok ikke fundet plads til Katusha på den liste, man sendte ud onsdag eftermiddag. Og dermed kunne det også se ud som om, Joaquin Rodriguez og Katusha må skyde en hvid pind efter at få et wild card til årets Tour de France.

ASOs wild cards til Paris-Nice, der køres i marts, tilfalder således franske Cofidis, Sojasun, Team Eurocar og det nyetablerede scweizerhold IAM Cycling.

Til Dauphiné Libéré, et af de vigtigste optaktløb til Tour de France, har ASO igen valgt med fransk præference, idet Cofidis, Team Europcar, Bretagne-Schuller og Team Netapp-Endura har fået tildelt et wild card.

Joaquin Rodriguez, nummer et på verdensranglisten ved afslutningen på sæson 2012, forsøger angiveligt at få annulleret sin kontrakt med Katusha, men foreløbig tyder intet på, at den 33-årige spanier lykkes med sit forehavende.

Rodriguez kørte sidste år til en andenplads i Giro d'Italia og blev treer i Vuelta España, inden han rundede en supersæson af med en sejr i Giro di Lombardia, så det er ikke nogen hvem som helst, ASO vælger fra.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08