KØB PLUS!

Riis' World Tour-licens i fare igen

Hvis Katusha får medhold ved den internationale sportsdomstol, kan Team Saxo-Tinkoff alligevel blive sorteper i spillet om en World Tour-licens.

Da Bjarne Riis for ti dage siden fik tildelt en fornyet licens til cykelsportens fineste selskab, var der jubel både hos ryttere og ledere på det danske cykelhold. Men måske var jublen over World Tour-licensen lidt for tidlig.

Det er nemlig ikke sikkert, at Team Saxo-Tinkoff kan beholde licensen. Det russiske hold Katusha har appelleret det afslag, som man fik ved licenskommissionen, og, hvis russerne får medhold ved den internationale sportsdomstol CAS, betyder det at Team Saxo-Tinkoff i lighed med seks andre hold får deres licens taget op til ny overvejelse hos UCIs licenskommission.

En UCI-talsmand bekræfter over for velonews.com, at der under alle omstændigheder kun bliver uddelt licenser til 18 hold for den kommende sæson.

CAS har lovet at ville behandle sagen hurtigt, så der kan komme en afgørelse inden for 40 dage efter, at Katusha appellerede licens-fratagelsen. Derfor er det ikke sikkert, at der er en beslutning, inden 2013-sæsonen begynder med Tour Down Under den 22. januar.

Udover Team Saxo-Tinkoff og Katusha er det Ag2R, Euskaltel, Garmin-Sharp, Blanco (det tidligere Rabobank) og Argos-Shimano, der er med i puljen, når der skal fravælges et hold, hvis russerne får medhold hos CAS.

Inden licensuddelingen i sidste uge, var det ventet, at det danskejede cykelhold stod svagt, fordi der kun er kørt meget få point i den forgangne sæson, hvor Alberto Contadors meritter ikke tæller, da han lige er vendt tilbage efter en doping-udelukkelse. Det kan igen vise sig som afgørende, hvis licensuddelingen skal tages op til overvejelse igen.

Læs også: