KØB PLUS!

Riis-trøje hellere gul end cool

Team Saxo-Tinkoffs 2013 dragt prøver ikke ubetinget heldigt at finde en svær balance.

Det gik stærkt, da Team Saxo-Tinkoff sidste år fik den russiske finansmand og cykelfantast Oleg Tinkov med ombord som co-sponsor.

Den slags kræver en ny dragt og da Tinkov offentliggjorde sin entré hos Riis Cycling A/S med mindre end en uge til Tour de France, måtte holdets designer hurtigt flikke en ny dragt sammen til de ni udvalgte ryttere.

Indtil da havde Team Saxo Bank ellers kørt i den måske flotteste trøje i holdets historie. En smuk og ren middelhavsblå nuance, som var flot afstemt også med buksen. Problemet var måske, at netop blå har været en omsiggribende modefarve hyos flere hold i feltet og det kunne være svært at skelne Saxo Bank fra eksempelvis hold som Garmin-Sharp og Quickstep.

Det blev der lavet om på, da Oleg Tinkov smed sine mange rubler på bordet. Den rige russer har gul som signaturfarve i sit bankimperium, så der var ikke nogen vej udenom en skarp kontrast og komplimentærfarve til den ellers så harmonisk afstemte blå. Men det er og bliver en udfordring at få de to farver til at "tale" sammen uden at ende i en discountagtig disharmoni. 

I 2013 har man forsøgt at ramme skiven med en nyfortolkning af sidste års dragt.

Set bag fra er det da også en flot dragt i changerende nuancer fra den middelhavsblå til aristokratisk mørkeblå. Kun Tinkoff navnetrækket står nu tilbage i gult understøttet af en fartstribe på numsen.
 
 Med en sammentrækning af holdnavnet, der sidste år lød på det noget bøvlede Team Saxo Bank-Tinkoff Bank til det mere mere mundrette Team Saxo-Tinkoff i 2013, har designeren fået lidt mere plads at gøre godt med på ryg og buksebag.

Resultatet er dog samlet set mere gul end cool, fordi der er skruet voldsomt op for den gule farve på trøjens front. Spørgsmålet er da også, om det overhovedet vil finde nåde for Tour de France-arrangørernes kritiske blik, hvis der er en risiko for at forveksle en vilkårlig Riis-rytter med manden i den forjættede gule førertrøje.

Også selv om dén mand skulle hedde Alberto Contador!

Se flere skud af trøjen ved at klikke i billedhjulet lige over overskriften.