KØB PLUS!

Riis tilbage i 'good standing' hos UCI

Bjarne Riis bliver nu belønnet for at have købt fornuftigt ind. Han har hentet ryttere, der styrker bredden, så sæsonen ikke længere kun handler om succes til Contador i Tour de France.

Inden UCI mandag offentliggjorde listen over de 18 hold, der den kommende sæson har fået World Tour-licens, var det den generelle opfattelse at Bjarne Riis, Alberto Contador og Team Saxo-Tinkoff stod i 'bad standing' hos UCI efter et år, hvor Alberto Contador har afsonet karantæne i en doping-sag og hvor Tyler Hamilton har rettet stærke beskyldninger mod Riis i bogen 'Det Hemmelige Løb'.

Det er ikke længere tilfældet. I hvert fald har UCI uden videre påtale godkendt det dansk-indregistrerede cykelhold og givet holdet en af de eftertragtede 18 World Tour-licenser, men russiske Team Katusha blev fravalgt.

Eurosports cykelsportsekspert Thomas Bay mener, at licenstildelingen er et udtryk for, at UCI har set på den rytter-oprustning, som Team Saxo-Tinkoff har gennemgået siden den russiske finansmand Oleg Tinkovs indtog.

- Han har været ude at indkøbe nogle store pointslugere, holdet ser pænt skarp ud selv uden Contador. Jeg tror, at UCI også har kigget på de muligheder, der er i holdet til den kommende sæson i stedet for kun at se på den ranglisten for den sæson, der er kørt.

Men når Riis og co. alligevel måtte vente indtil sidste øjeblik, før de fik besked om licensen, så mener Thomas Bay, at der ligger et budskab fra UCI.

- Der kan ligge lidt signalværdi i, at man har trukket den til det sidste, før man har meldt ud, og det ser ud til, at det er den sidste billet, at Riis har fået. Når det kommer an på en subjektiv vurdering, så kan UCI jo frit bruge licensuddelingen til at sende et signal til Riis. Men jeg tror også, at Bjarne har meget af den her proces, så han undgår at stå i samme situation igen. Og man lette på hatten for det arbejde han har gjort, så holdet bliver en seriøs spiller over hele sæsonen.

Thomas Bay tror, at beskyldningerne i Tyler Hamiltons bog kun har spillet en mindre rolle i UCIs overvejelser.

- De ting, der er kommet frem har naturligt nok være store i medierne herhjemme. Men USADA-rapporten om Lance Armstrong har cykelsporten som en tsunami. Den har ramt bredt, og Riis har været en meget lille brik. Hvis han skulle have været straffet, så tror jeg, at alle hold ville være kommet i problemer, når man ser på dem, der ellers bliver rettet anklager mod.

Læs også: