Dopingtemaet har over årene flere gange trukket spor til Bjarne Riis' hold - senest med den tidligere Riis-rytter Fränk Schlecks sag under årets Tour. Sporten.dk opridser listen over nuværende og tidligere Riis-ryttere, der har været på kant med reglerne.

Marc Streel: Belgieren kørte for Riis’ Home-Jack & Jones hold, da han i 1999 fik målt for høj hæmatokritværdi. Streel fik karantæne, og Home trak sig fra sponsoratet på grund af balladen.

Bo Hamburger: Kørte for Riis fra 2000 til 2001. Blev som én af de første ryttere nogensinde knaldet for EPO i 2001 i en ny test, der ved hjælp af urinprøve kunne afsløre spor af EPO. Det skete dagen efter cykelløbet Fleche Wallone i foråret 2001.

Michael Rasmussen: Kyllingen kørte for Bjarne Riis hos CSC-Tiscali i 2002, men skiftede til Rabobank året efter. I 2007 lignede han en sikker Tour de France-vinder, indtil han blev smidt ud af løbet for at have rod i sine whereabouts. En af de mest omdiskuterede dopingsager i nyere tid.

Tyler Hamilton: Riis’ kælne udtale af navnet ”Tyler” og amerikanerens fortid som stærk løjtnant hos Lance Armstrong gjorde, at Hamilton lynhurtigt blev populær i Danmark. Han kørte for Riis i 2002-2003, hvorefter han skiftede til Phonak. I sommeren 2004 blev han beskyldt for bloddoping efter OL i Athen – senere samme sommer blev han tildelt en to-årig karantæne efter en positiv blodprøve i Vuelta a España. I 2007 vendte han tilbage til sporten hos Tinkoff Credit Systems (som nu er medsponsor hos Bjarne Riis og Saxo Bank), men blev involveret i Operación Puerto-skandalen. I 2009 fik hans karriere et endeligt dødsstød, da han blev taget for DHEA, der er på den forbudte liste.

Jörg Jacksche: Tyskeren var på kontrakt hos Riis’ CSC-mandskab i 2004. Han blev i 2006 en stor del af Operación Puerto-skandalen og indrømmede i 2007, at han havde benyttet bloddoping tidligere i karrieren. Jacksche hævdede, at Bjarne Riis var fuldt ud vidende om tyskerens dopingmisbrug.

Ivan Basso: Italieneren skulle køre Riis’ hold helt til tops i Touren. Han havde et par fine år hos Riis og blev nr. 2 i Tour de France i 2005 og vandt Giro D’Italia i 2006. Men i samme års Tour de France blev Basso forment adgang til løbet på grund af sin involvering i Operación Puerto. Han indrømmede, at han havde haft intention om at dope sig, men aldrig gjorde det.

Alexandr Kolobnev: Kørte for Team CSC fra 2007-2009. Skiftede til Team Katusha og blev smidt ud af Tour de France i 2011 for brug af stoffet Hydrochlorothiazide – et vanddrivende præparat der minder meget om det, Fränk Schleck netop er taget for. Kolobnev blev i foråret pure frikendt hos den internationale sportsdomstol, CAS.

Alberto Contador: I dansk bevidsthed på linje med Michael Rasmussens sag den mest omdiskuterede dopingkarantæne. Contador erobrer den gule trøje fra Riis’ Andy Schleck i Touren 2010, men to dage senere testes han positiv i byen Pau. Spanieren vinder Tour de France og skriver under med Bjarne Riis, men i slutningen af august 2010 finder han ud af, at han er testet positiv. Sagen trækkes voldsomt i langdrag, men Contador må acceptere en to-årig karantæne. Han er klar til at køre for Bjarne Riis igen til årets Vuelta a España.

Fränk Schleck: Én af de to feterede Schleck-brødre, der forlod Bjarne Riis efter otte år i den danske fold. Sammen med brormand Andy tog han til Team Leopard-Trek, der nu hedder Radioshack-Nissan, og i går blev han så hældt ud af Tour de France 2012 for spor af det vanddrivende middel xipmamid i en A-prøve.