KØB PLUS!

Riis: Michael bliver belønnet

Bjarne Riis er glad for, at Michael Mørkøv bliver belønnet for at have vist hele sæsonen, at han er en god udbryder.

Klapsalverne lød inde fra Team Saxo Bank Tinkoff Banks bus efter første etape. Men dagens mand var end ikke tilstede, da han på samme tidspunkt stod på podiet længere ned ad vejen og blev hyldet for at have kørt sig i den prikkede trøje på Tour de France' første etape - og Michael Mørkøvs første Tour de France-etape nogensinde.

- Det er fedt, og det er flot kørt af Michael, sagde Bjarne Riis foran holdbussen, imens rytterne kom med sporadiske jubeludbrud inde fra bussen. 

Michael Mørkøv har i denne sæson ramt de rigtige udbrud flere gange. I Giro d'Italia, i Milano-Sanremo og i Schweiz Rundt var Mørkøv i 'dagens udbrud', og Riis har bemærket, at Mørkøv har en speciel evne til at stikke næsen frem.

- Det sad vi også og snakkede om i bilen, for Michael er rigtig god til det. Han har en evne til det, og det er faktisk ret fedt. Det er godt, at han bliver belønnet for det, han har lavet i år, sagde Riis. 

- Muligheden for udbrud er der, men der er ikke altid, det kan lade sig gøre at komme med i udbruddet. Man skal tage chancen, og det gjorde Michael i dag.

Den prikkede trøje giver lidt ekstra motivation for det danske hold, som i morgen skal forsøge at køre JJ Haedo til en god position i det der formentlig bliver en massespurt.

- Det er en god motivation for holdet, men den havde vi også inden. Det er en fed dag for os, lød det fra Bjarne Riis. 

Læs også: