KØB PLUS!

Riis-konkurrent: Vi fortjener licens

Team Saxo Tinkoffs konkurrent vil tage den sidste World Tour-licens

Bjarne Riis er presset på flere fronter for tiden. Først og fremmest hænger dopinganklager over hovedet på cykelbossen, og derudover risikerer han og Team Saxo Tinkoff at blive sendt ud af den bedste cykelrække.

Det danskbaserede cykelhold hænger på vippen i forhold til at få en World Tour-licens, som sikrer automatisk adgang til de største cykelløb i verden. Team Saxo Tinkoff er ikke blandt de 15 hold, som sportsligt har kvalificeret sig til at få en ny World Tour-licens, og derfor kæmper Riis og co. med tre andre hold om at få de sidste to licenser.

Den hollandske avis De Telegraaf skrev forleden, at der reelt kun er én licens tilbage, og at det bliver enten hollandske Team Argos-Shimano eller Team Saxo Tinkoff, som får den.

Det hollandske hold har aldrig før haft en World Tour-licens, men efter en flot sæson med hovednavnene Marcel Kittel og John Degenkolb mener holdet, at det er på tide, at de bliver en del af cykelsportens superliga.

- Når man kigger på pointene, så ligger vi på 16. pladsen, men det betyder ikke, at vi automatisk får en World Tour-licens. Vi synes, vi fortjener at få en licens, og vi har en rigtig god følelse omkring det. Vi håber, vi får den, siger holdets pressechef, Bennie Ceulen.

Team Argos-Shimano var i sidste uge til høring hos UCIs licenskommission. Her fik holdet at vide, at der falder en beslutning i næste uge.

- Sidste år var det ikke et mål for os at få en World Tour-licens, men i år har det hele tiden været et mål at få en licens. Sidste år var vi faktisk kun fire point fra at få en World Tour-licens, så derfor håber vi, at det vil lykkes i år, siger Ceulen.

Team Saxo Tinkoff ligger nederst på den sportslige liste over i alt 20 cykelhold. Det behøver dog ikke at betyde, at de ikke får den sidste licens, da licenskommissionen vil se på fire punkter som hedder administration, økonomi, det sportslige og det etiske. 

De 15 øverste hold er som udgangspunkt sikret en World Tour-licens, men tre hold skal igennem en nøjere vurdering, fordi UCI har vurderet, at holdene i ringe grad lever op til en eller flere af de kriterier, som ikke er det sportslige. Værst ser det ud for Astana, som kan miste licensen, fordi der kører en sag omkring bestikkelse fra holdets manager, Alexander Vinokourov.

Team Saxo Bank har derfor stadig et håb om at få en licens, selvom Team Argos-Shimano skulle få den licens, som de selv mener, de fortjener. Uden en World Tour-licens skal et hold håbe på at blive inviteret til de store løb som Tour de France.

Læs også: