Riis junior forlænger trods 'lorte-år'

Blue Water Cycling har i dag offentliggjort, at Thomas Nybo Riis fortsætter på holdet i 2013, selvom han har haft et frygteligt 2012

Thomas Nybo Riis fortsætter i 2013 hos Blue Water Cycling, selvom han ingen resultater har lavet i 2012. Den unge Silkeborg-rytter har dog været ramt af sygdom og er derfor rigtig glad for at kunne fortsætte samarbejdet med Blue Water Cycling.

- Jeg har rent ud sagt haft lidt af et lorte-år, da jeg har været syg. Så bare det, at holdet gav mig et tilbud om at blive var næsten nok til, at jeg sagde 'ja'. Jeg er meget taknemmelig, lyder det fra Thomas Nybo Riis, som er glad for, at der nu også er ved at være styr på sygdommen.

- Det har været galt siden sidste vinter, og derfra blev jeg bare dårligere og dårligere. Det var som om, at energien bare sivede ud af kroppen, så jeg kunne slet ikke træne det, jeg burde. Jeg var så til alverdens undersøgelser, hvor lægerne til sidst fandt ud af, at jeg havde nogle parasitter i kroppen. Der er styr på det nu, men der går alligevel til på den anden side af vinteren før, jeg er rigtig rask, fortæller Riis om sygdomsforløbet.

Men han mener også selv, at han på visse punkter kommer stærkere ud på den anden side efter den længere sygdomsperiode.

- Jeg lærte en masse om mig selv i den periode, og så er jeg helt klart mere motiveret for at komme ud og køre cykelløb nu. Før har jeg kørt på lyst, men nu kører jeg på vilje. Jeg vil rigtig gerne vise holdet, at de traf det rigtige valg ved at tage mig med på holdet, tilføjer Riis junior.

Når den kommende sæson begynder, er det ikke nødvendigvis de store resultater den unge rytter har for øje, der er et par mål, som skal klares først:

- Bare det at stille til start med en ny indstilling og føle sig klar bliver rart. Jeg glæder mig til at komme i gang og føle mig lidt mere som en del af holdet, fortæller han.

Det seneste år er det ikke meget, at Thomas Nybo Riis har set til holdkammeraterne fra Blue Water Cycling, men han har alligevel ikke været sat helt ud på et sidespor.

- René (Jacobsen, red.) har holdt kontakt med mig for at høre, hvor jeg stod og mine tanker. Så jeg har stadig følt mig som en cykelrytter, og det har holdet bestemt været grundlaget for.

Forventningerne for den kommende sæson skal ifølge Thomas Nybo Riis komme lidt hen af vejen, først skal han lige ud og prøves af.

- Jeg forventer, at vi får et sammentømret hold med godt samarbejde og gode resultater, men jeg skal selv lige ud og mærke, hvordan det går. Min rolle bliver, at jeg skal ud og lære at køre cykelløb igen og se, hvad jeg kan, fortæller han afsluttende.

feltet.dk

Læs også: