Riis henter ny sportsdirektør: Han skal afløse Dan Frost

Bjarne Riis har hentet en gammel kending ind som ny sportsdirektør for Team Tinkoff-Saxo.

Det bliver hans tidligere hjælperytter fra de glade 90'ere Bruno Cenghialta, som skal afløse danske Dan Frost som sportsdirektør på cykelholdet.

- Det var Bjarne, der henvendte sig og tilbød mig jobbet. Jeg sagde ja og glæder mig til at komme i gang, siger Bruno Cenghialta ifølge Politiken til italienske medier.

Team Tinkoff-Saxo opsagde i efteråret Dan Frost som sportsdirektør på holdet, da der var tvivl om holdets eksistensgrundlag, men siden er cykelholdet kommet i lommerne på den rige russer Oleg Tinkov, som købte det fri af Bjarne Riis, og derfor er der råd til igen at spille med musklerne.

Dan Frost er siden blevet hyret som Team Skys sportsdirektør, og nu har Bjarne Riis i 51-årige Bruno Cenghialta fundet en kompetent afløser.

- Min første opgave bliver i Tour of Qatar fra 9. februar, og jeg har også bl.a. Baskerlandet Rundt, Tour de Romandie og Polen Rundt på programmet. Desuden er det meningen, at jeg skal fungere i alle de italienske løb, tilføjer italieneren.

Team manager Bjarne Riis og Bruno Cenghialta kender hinanden gennem en fælles fortid på Ariostea og det dopingramte Gewiss-Ballan-hold, med hvem de i 1995 vandt holdtidskørslen i Tour de France. Samme år endte Bjarne Riis for første gang på podiet i Touren.
 
Siden karrierestoppet har Cenghialta blandt andet været sportsdirektør for Acqua & Sapone i årene 2006 til 2012.

Læs også: