KØB PLUS!

Riis efter Tylers bog: Intet at tilføje

Bjarne Riis har intet at tilføje til sin afvisning af Hamiltons anklager, efter den kontroversielle bog er udkommet

Imens Alberto Contador onsdag formiddag trådte ud af Team Saxo Bank-Tinkoff-bussen til høje jubelråb fra sine spanske fans, ventede Bjarne Riis indtil sidste øjeblik før 17. etapes start, hvor han satte sig ind i sportsdirektørbilen.

Den danske holdejer er en presset mand for tiden, efter de massive anklager fra hans tidligere rytter, Tyler Hamilton, som beskylder ham for at have medvirket til organiseret doping på Team CSC i 2002 og 2003. Bjarne Riis har indtil videre afvist Hamiltons anklager, og i øvrigt fortalt, at han ikke har læst bogen. I dag er bogen udkommet, men Bjarne Riis lod hurtigt forstå overfor sporten.dk, at han fortsat ikke har lyst til at kommentere mere på beskyldningerne, end han allerede har gjort.

- Prøv og hør her, jeg har ikke noget at kommentere på. Jeg har ikke noget at tilføje overhovedet, svarede Riis ud af bilen.

Har du tænkt dig at svare på et tidspunkt?

- Det spurgte du mig også om i går, svarede Riis og lukkede sin bildør.

Anklagerne mod Bjarne Riis - som fortsat kun er anklager, og ikke beviser - går blandt andet på at, at Bjarne Riis skulle have introduceret Tyler Hamilton for lægen Eufemiano Fuentes, som siden er fundet skyldig i at have forsynet op mod hundrede atleter med bloddoping. Riis har ifølge Hamiltons anklager været med til at styre Hamiltons dopingprogram, hvor der både under Tour de France og Giro d'Italia blev lavet detaljerede planer for, hvordan Hamilton kunne gennemføre bloddoping uden at blive taget.

Da de første anklager fra bogen nåede medierne i slutningen af sidste uge, afviste Riis beskyldningerne om at have medvirket til Hamiltons dopingmisbrug.

- Jeg kan fuldstændig klart afvise, at det skulle være tilfældet. Det er simpelt hen ikke sandt, sagde Riis til Ritzau.

Læs også: