KØB PLUS!

Reihs vil svare igen på kritik

Cykelrytteren Michael Reihs har ikke i sinde at lade bredsiden fra sin gamle arbejdsgiver gå upåtalt hen

Der kommer en reaktion fra Michael Reihs, men bare ikke endnu. Sådan lyder beskeden fra cykelrytteren, der onsdag blev bortvist fra Christina Watches-Onfone og fik sin lønudbetaling stoppet.

En aktion der blev kommunikeret ud i en pressemeddelelse fra direktør og medstifter Claus Hembo.

Michael Reihs har dog ikke i sinde at besvare beskydningen med det samme.

- Jeg har ikke nogen kommentarer lige nu. Der kommer noget fra mig senere, men lige nu vil jeg ikke synke til det lavmål det er at kommunikere på den måde, siger Michael Reihs til Sporten.dk.

Den 33-årige Michael Reihs fortsætter efter nytår karrieren på Team Cult Energi, der har cykel-ildsjælene Christa og Michael Skelde som ledende kræfter.

Det er netop en kontakt til den kommende arbejdsgiver, der får Claus Hembo til at bortvise Silkeborg-rytteren.

- Michael Reihs deltog 18.10 i præsentationen af det nye cykelhold 'Cult' og optrådte i den anledning foran reklameskilte påtrykt 'Skelde Cycling' og 'Cult' og tillige sad med en 'Cult' drik få centimeter fra hånden, lyder det i pressemeddelelsen.

- Endvidere har Michael Reihs på facebook drøftet mulig fremtid med freelancemedarbejder på holdet om muligt fremtidigt arbejde hos Cult og desuden aktivt arbejdet i Cults sponsor netværk. Begge forhold, der hver især yderligere berettiger til omgående bortvisning, skriver Claus Hembo og henviser til et vedhæftet screendump af facebook-samtalen.

Han henviser også til, at der i DCU's standardkontrakt står, at det er forbudt for ryttere at arbejde for andre hold eller gøre reklame for andre, så længe man er under kontrakt et andet sted. Derfor følger Claus Hembo sig i sin gode ret til at bortvise Reihs for illoyalitet og stoppe udbetalingerne af hans løn.

Netop Michael Reihs var en af de ni ryttere, der i oktober fik besked på, at han ikke indgik i holdets planer for fremtiden. En besked, der fik ham til at overveje, om det var på tide at stoppe karrieren, fortalte han i oktober til Midtjyllands Avis

- Jeg kunne ikke blive enig med Christina Watches om økonomien i en ny kontrakt, og derfor har vi besluttet at ophøre samarbejdet. Men jeg vil gerne understrege, at jeg har været glad for at køre på holdet, lød det i sidste måned fra Reihs.

Reihs blev senere på måneden præsenteret som en del af cykelholdet Team Cult Energi, der er en videreførsel af det succesrige kontinentalhold Glud & Marstrand LRØ, der blandt andet vandt danmarksmesterskabet med Sebastian Lander.

Reihs har to gange vundet bakkekonkurrencen i Post Danmark Rundt (2010 og 2011, red.) og står noteret for talrige andre sejre på kontinental-niveau. På Christina Watches-Onfone kørte han igennem store dele af den netop overståede sæson som den store udfordrer til kometen Sebastian Lander.