KØB PLUS!

Rabobank har endelig fået nyt navn

Det hollandske hold kommer i næste sæson til at køre med navnet Blanco-Giant

Krisen i cykelsporten har indenfor den seneste tid fået mange konsekvenser. Mest bemærkelsesværdigt var det, da Lance Armstrong som følge af USADA-rapporten blev strippet for samtlige syv Tour de France-sejre, da dopingrapporten blotlagde et særdeles omfattende dopingbrug gennem det meste af Armstrongs karriere.

Men konsekvenserne rækker også ind i fremtidens cykelsport. Det hollandske hold Rabobank, som har været hovedsponsor for cykelholdet i 17 år, valgte som konsekvens af samme dopingrapport at trække sig fra cykling med omgående virkning. Banken kunne ikke klare flere dopingafsløringer, som i flere tilfælde rakte dybt ind på det hold, som Rabobank finansierede. Banken ville derfor ikke længere associeres med cykling.

Men da Rabobank har kontrakt for én sæson mere, så det i første omgang ud til, at holdet skulle fortsætte med hvide trøjer uden navn. Holdet er da også den seneste tid gået under navnet "White Label".

Nu ser det dog ud til, at holdet har fået et reelt navn. Selvom holdet først bliver præsenteret på torsdag, forlyder det allerede nu, at holdet kommer til at hedde Blanco-Giant, og at den velkendte orange farve skiftes ud med en blå nuance. 

Navnet og sponsorerne er endnu ikke bekræftet, men bloggere har fundet frem til at hjemmesiden blanco-giant.nl er blevet oprettet, og at det skulle være firmaet bag cykelholdet, som står bag. På twitter er der ligeledes blevet oprettet en konto ved navn @BlancoGiant.

Giant er allerede cykelsponsor på holdet, og nu kommer cykelfabrikanten altså også på trøjen hos holdet, som indtil 1. januar har danske Matti Breschel på holdet. 

Læs også: