Politikere griner af VM-cykelstrid

Flere politikere har svært ved at se argumenterne for, at Folketingets administration vil ændre VM-rute.

Meget tyder på, at Christiansborgs politikere vil stille sig på cykelrytternes side i striden om, hvorvidt rytterne under dette års VM, der køres i Danmark, skal have lov at passere hovedtrappen ved Christiansborg.

Folketingets administration kalder det ellers 'meget uhensigtsmæssigt' at lade rytterne race forbi parlamentets hovedtrappe den 19., 20. og 21. september, fordi der er risiko for, at Christiansborg til den tid er præget af valgkamp.

Men det er altså for dumt, mener flere politikere.

- Jeg synes simpelthen, det er skrupskørt.

- Hvis man har en intention om at tiltrække store sportsbegivenheder til Danmark, så er det jo netop oplagt også at få det forbi vores politiske højborg, siger folketingsmedlem Karin Nødgaard (DF), der har været formand for Kulturudvalget siden 2007.

Hun mener ikke, man kan sætte alt andet på standby på grund af en eventuel valgkamp.

- Hvor længe har vi ikke gisnet om en valgdato? Vi aner det jo ikke, så det bør og kan man ikke gå ind og kalkulere efter i Slots- og Ejendomsstyrelsen.

- Skulle der så være valgkamp, så er mange politikere jo også ude i deres valgkredse.

- Og skulle det ske, at der bliver udskrevet valg netop den dag, hvor VM passerer, så ved vi jo, at kameraerne lynhurtigt både kan sættes op og tages ned igen, siger Karin Nødgaard.

Også hos Socialdemokraterne er stemningen for smidighed større end for et forbud.

- Folketingets administration aner ikke, hvornår der bliver udskrevet valg. Det her er ikke en hvilken som helst begivenhed, og det bør man tage hensyn til. Det vil jeg opfordre Folketingets præsidium til at kigge nærmere på, siger Mogens Jensen (S) til Berlingske.

Ifølge Kulturministeriets kommunikationschef, Michael Jannerup, vil ministeriet snarest henvende sig til Folketinget for at høre nærmere om beslutningen.

/ritzau/

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08