KØB PLUS!

Piil: Vi troede Lance var en maskine

Ifølge den tidligere danske cykelrytter Jakob Piil opfattede konkurrenterne i feltet Lance Armstrong som en uovervindelig maskine.

Mens omverden var kritisk for Lance Armstrongs præstationer, troede rytterne i feltet på, at han var ren. Det hævder den tidligere toprytter, Jakob Piil, der selv har kørt Tour de France sammen med Armstrong, og skrev sig ind i historien som en af de danske etapevindere.

Først senere og efter amerikanerens karrierestop kom så mistanken til den nu med sikkerhed dopede Tour-vinder.

- Mistanken til ham er for mit vedkommende kommet med tiden. Men dengang synes vi alle sammen, at Lance Armstrong var en maskine, som var uovervindelig, siger Jakob Piil til sporten.dk.

Han var selv en del af Tour de France-feltet hos Team CSC, da Lance Armstrong holdt løbet i et jerngreb og vandt syv gange i træk fra 1999 til 2005.

Sejre, som texaneren er blevet frataget, før han selv bekræftede den årelange mistanke om at have brugt doping. 

- Men i takt med at flere af de andre store stjerner har bekendt at have taget doping, jamen så har det egentlig bare peget én vej, nemlig mod at han nok også havde været dopet. Og det var han så også,siger Jakob Piil.

Han giver samtidig Lande Armstrong ret i, at han formentlig ikke havde vundet Tour de France i de år, hvis han havde forsøgt sig uden brug af præstationsfremmende midler.

- Når han kørte om sejren i Tour de France på det tidspunkt, så havde han nok ikke vundet uden. Det er vel lidt som, da Bjarne Riis vandt. Han havde nok heller ikke vundet Touren uden at dope sig, forklarer Jakob Piil, der ikke blev spor overrasket over amerikanerens indrømmelse natten til fredag dansk tid.

- Det var vel det, man har gået og mistænkt ham for i mange år, der kommer frem nu. Ingen kan vel være overraskede, jeg er ikke i hvertfald. Slet ikke når man tager i betragtning, at mange af hans konkurrenter fra den tid selv har indrømmet doping.

Læs også: